5 yogahoudingen waar je spieren door krijgt

Lichaam door Noortje

Yoga klinkt misschien een beetje zweverig en ontspannend, maar dat hoeft het totaal niet te zijn. Met de meeste oefeningen kun je jezelf flink in het zweet werken. Van de volgende vijf oefeningen zouden zelfs bodybuilders spierpijn kunnen krijgen. Echt wel dat deze poses goed zijn voor de gains! Jij hebt vanaf nu geen sportschool meer nodig om een beetje gespierder te worden. Leg die mat maar vast klaar!


1. Plank
De plank is een super goede oefening voor zowel je spieropbouw als je houding. Met de oefening, waarbij je je zelf een plank vormt en zo lang mogelijk in precies dezelfde houding blijft, train je je armen, schouders, buik, rug én billen. Een voordeel tegenover buikspieroefeningen met een apparaat is dat je bij de plank goed op je houding blijft letten, waardoor je je rug niet overbelast.


2. Ploeg
De ploeghouding is niet heel makkelijk om aan te leren, maar wanneer je hem eenmaal door hebt, train je je beenspieren en maak je je rug, schouders en benen flexibeler. Ga op je rug liggen, strek je benen uit in de lucht en laat ze langzaam naar beneden komen in de richting van je hoofd. Het doel is om met je tenen de grond aan te kunnen raken.


3. Cobra
Deze houding ziet er vrij ontspannen uit, maar vergis je niet! Bij deze houding lig je op je buik, zet je je handen naast je neer en strek je je armen. Op deze manier stretch je je rug helemaal. Naast het feit dat deze houding goed is voor het rekken van je spieren, train je ook je rug, schouders en buik. De echter diehards kunnen ook nog hun knieën buigen en hun voeten richting hun hoofd brengen.


4. Voet-hand houding
Deze oefening is niet alleen een killer stretch, maar je traint hiermee ook je heupen, hamstrings en kuiten. Lukt het je niet om je handen achter je knieën vast te pakken? No worries, want dat is ook niet nodig om een goed resultaat te krijgen. Als je echt niet in de buurt komt, kun je ook een tafeltje voor je zetten en je handen daarop laten rusten.


5. Boot
De boothouding is een hele goede oefening voor zowel je buik als je benen. Strek je benen en breng ze omhoog. Strek je armen recht naar voren en blijf stil zitten. Deze oefening kun je ook erg goed met je workout buddy doen.

Bron, ?bron, bron, bron, bron