4x Goedkope strandvakantie bestemmingen

Reizen door Vrouwen redactie

Omdat je er in ons koude kikkerlandje nou niet bepaald veel van te zien krijgen, wil je op vakantie waarschijnlijk wél heel veel zon, zee en strand om je heen hebben. Maar daar betaal je al snel de hoofdprijs voor. Vrouwen.nl to the rescue, want als een echt luxepaardje leven voor weinig geld kan gewoon! Wij zochten de goedkoopste strandvakantie bestemmingen voor je uit. Boeken maar!

Jale, Albanië
De Albanese Rivièra heeft echt de prachtigste stranden en baaien. Een aanrader om te vertoeven is Jale Beach, dat ongeveer 50 kilometer onder Vlöre ligt. Het water is daar blauwer dan blauw en het is nog niet ontdekt door toeristen. Je vliegt er met KLM voor ongeveer 400 euro per persoon naartoe, maar dan zit je wel meteen in het goedkoopste land van Europa. Voor een flinke avondmaaltijd inclusief drinken betaal je namelijk amper 10 euro per persoon. En voor een hotel aan het strand ben je gemiddeld 30 euro per nacht kwijt en dan zit je ontbijt erbij in. Een kopje koffie bestel je al voor 1 euro.

Dubrovnik, Kroatie
Deze Kroatische stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Deze parelwitte stranden wil je niet missen. Je vliegt er met KLM heen vanaf 280 euro per persoon en slaapt in een kamer met uitzicht op zee voor 32 euro per nacht. Voor een avondmaaltijd inclusief wijn betaal je in een gemiddeld restaurant ongeveer 10 euro. Voor een kopje koffie €1,50.

Lissabon, Portugal
Wil je tijdens je vakantie meer doen dan alleen maar strandhangen? Kies dan voor Lissabon. Deze stad heeft alle ingrediënten: zon, zee, strand, cultuur én historie. En als foodie zit je hier ook helemaal op je plekje! Daarnaast is deze bestemming verrassend goedkoop! In het hoogseizoen neem je al een vlucht met KLM naar Lissabon vanaf 170 euro. Je slaapt in een prima hostel voor 8 euro per nacht en drinkt een koud biertje bij één van de vele miradouro’s (uitzichtpunten) voor €1,60. Je betaalt voor een goede maaltijd inclusief een aantal drankjes ongeveer 10 euro. Ook gaat er een wereld voor je open als je in een supermarkt komt. De prijzen liggen hier namelijk tot wel 75% lager dan in Nederland.

Cyprus
Dit eiland in het oosten van de Middellandse zee heeft een heerlijk klimaat en naast zon, zee en strand is er ook volop historie te vinden zoals opgravingen, kloosters en kerken. Het eiland is opgesplitst in een Grieks en een Turks deel en in dat laatste deel (het noorden) zit je het goedkoopste. Het grappige is dat de hoofdstad ook letterlijk doormidden is gehakt en elke stad een Griekse en Turkse naam heeft. Je vliegt erheen met KLM vanaf 350 euro, maar het beste kun je bij een reisorganisatie een combinatie van vlucht en verblijf boeken. Zij bieden de hotelkamers namelijk veel goedkoper aan dan als je er zelf een boekt. In het laagseizoen lukt dit al voor 200 euro per persoon. Het eiland staat bekend als prijzig, maar dit is al lang niet meer het geval. Voor een kopje (turkse) koffie betaal je €1,50, je drinkt er een biertje voor 2 euro en een hoofdgerecht heb je al voor 12 euro.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron