Dit is het verschil tussen al die fit- en kookboeken

Vrije tijd door Danielle

De winkels puilen uit met boeken over gezonde voeding. De recepten, voedingsschema's, tips en leefregels vliegen je om de oren. Maar zijn al deze boeken niet gewoon hetzelfde? Ben je er wel met één zo'n boek? Nee, het is echt een wereld van verschil.

Wij namen de proef op de som en besloten zes populaire fitboeken te lezen. Wat blijkt? Deze boeken verschillen enorm! Zodat jij weet waar je aan toe bent en makkelijker keuzes kunt maken bespreken wij deze boeken hieronder in het kort. Dan kun jij snel beslissen welke je in huis móet hebben!


Het boek van Jet – Jet van nieuwkerk | €22,50

Jet heeft het in haar boek vooral over balans en hoe je deze moet bereiken. Ze deelt praktische tips én heerlijk gezonde recepten die ook geen uren in de keuken nodig hebben. Fijn! Dan heb jij meer tijd voor Netflix ehh... de sportschool! Ze is eerlijk over het feit dat gezond leven niet áltijd even makkelijk is en geeft dan ook tips en recepten voor een shitdag. Het perfecte boek voor mensen die graag meer willen leren over het vinden van de balans tussen gezond leven, sporten en lekker genieten.


In love with health –Lisa van Cuijk | €24,95
Lisa weet als voedingscoach precies wat mensen wel en niet moeten doen voor een slank en fit lichaam. Zij heeft haar eigen methode ontwikkeld en dat opgeschreven in "In love with health". In het boek wordt op een simpele manier uitgelegd hoe je haar methode moet volgen en helpt je opweg met een schema dat je 7 dagen kunt volgen. Daarnaast heeft ze een hoop recepten toegevoegd die natuurlijk feilloos in haar methode passen. Het fijne aan de methode is dus dat je gewoon lekker kunt variëren in de gerechten die je klaarmaakt.


Killerbody –Fajah Lourens | €20,00
Fajah heeft natuurlijk zelf haar killerbody gekregen door er hard voor te werken. In haar boek wil ze jou motiveren om hetzelfde te doen. Dit omdat zij gelooft dat als zij het kan, iedereen het kan. In het boek vind je duidelijke voedings- en trainingsschema’s die je in 12 weken aan een slanker en sterker lichaam moeten helpen. Het programma is opgebouwd uit vier fases, op deze manier kun je naar eigen behoefte bepaalde fases wat langer laten duren. Zo is fase 2 hét moment om af te vallen, als je na de vier weken dus nog iets te veel buik hebt kun je deze nog eens met vier weken verlengen. Ook heeft ze goede tips en tricks voor ná deze fases en geeft ze een inkijkje in de struggles die zij zelf heeft gehad.


Vlees noch vis –Estée Strooker | €19,99
Mensen willen minder vlees eten maar niet minder genieten. Estée speelt met haar boek perfect in op deze trend! Maar experimenteert vooral graag met de vegetarische keuken omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Ze is zelf namelijk helemaal niet vegetarisch. In Vlees noch vis deelt ze 60 recepten die 100% vegetarisch zijn. Haar recepten zijn overigens niet alleen voor vegetariërs, vleeseters kunnen er ook lekker van smullen. Of je nou zelf vegetarisch wilt eten óf gasten krijgt waar je vegetarisch voor wilt koken, met dit boek heb je altijd een lekker recept bij de hand. Herken je Estée? Dat kan, want ze heeft De Zomer Voor Foodlovers geopend en ze heeft haar eigen programma op 24Kitchen. Ook kun je deze zomer een heerlijke vegetarische gyros proberen die je op verschillende foodtruck festivals kunt vinden.


Powerfood van Friesland naar New York - Rens Kroes | €19,99
Rens het-zusje-van Kroes heeft al drie receptenboeken op de markt gebracht. Ze bewijst daarmee dat de markt voor gezonde kookboeken nog zeker niet is verzadigd. Rens deelt in haar boeken gezonde recepten die jou moeten helpen bij een happy & healthy lifestyle. De recepten zijn vaak heerlijk én relatief makkelijk te maken. Wel moet je soms wat lang in de keuken staan, maar hé, je moet er wat voor over hebben om het lichaam van een Kroes te krijgen. Onlangs heeft ze een nieuw boek uitgebracht dat vol staat met recepten voor on-the-go. Handig!