Dit wil je weten voordat je gaat backpacken

Reizen door Vrouwen redactie

De één reist liever naar een hotel en blijft daar een paar weken van de zon genieten, de ander is liever constant onderweg met een rugzak! Ben jij die laatste persoon? Dan is backpacken echt iets voor jou. Maar voordat je op pad gaat zijn er wel een paar dingen die je moet weten. Lees snel verder voor de ultieme backpack-tips die je niet wilt missen!

Maak een lijst
Het is verstandig om een lijst te maken, want je hebt onwijs veel nodig. Neem hier dus ook echt de tijd voor want er komt steeds meer bij. Als je denkt klaar te zijn moet je je lijst even vergelijken met een lijst op internet. Je vergeet namelijk altijd wel iets. Denk bijvoorbeeld aan een hangslot, wc-papier en een wereldstekker.

Koop een backpack
Een backpack kopen: logisch. Maar waar moet je allemaal opletten? Let op de kwaliteit, want je wilt niet dat je backpack kapot gaat tijdens het reizen. Daarnaast moet het ook lekker dragen, dus wees niet verlegen en probeer verschillende tassen uit. Je moet er immers flinke stukken mee reizen. Vergeet ook niet een waterdichte hoes aan te schaffen die er omheen past en een slot om de rits dicht te houden.

Inpakken
Je gaat backpacken, dus vanzelfsprekend neem je geen koffer mee maar een rugzak! Voordat je deze begint in te pakken, moet je goed nadenken wat je waar stopt. Zo is het niet handig om de spullen die je vaak gebruikt onderin te stoppen, want dan moet je alles er weer uithalen als het nodig hebt. Hoewel er onderin ook vaak een extra rits zit, is het toch niet super handig. Er zijn op internet een hoop lijsten te vinden met wat je precies nodig hebt en hoe je dit het beste kunt inpakken. Dit is bijvoorbeeld een fijne lijst.

Wil je nog meer tips die je niet wilt missen lees je Girlscene.

Bron, bron, bron