Het antwoord op deze twee vragen zegt iets over je IQ

Vrije tijd door Danielle

De meeste IQ testen zijn een reeks ingewikkelde vragen die je binnen een bepaalde tijd moet beantwoorden. Vaak is alleen het doorworstelen van al deze vragen al een hele opgave. Gelukkig hebben wij de oplossing gevonden! Deze twee simpele vragen zeggen namelijk iets over je IQ:


1. Word jij down van het leven op een drukke plek?
a. Ja.
b. Een beetje.
c. Nee.

2. Zie jij je vrienden liever iedere dag in plaats van maar twee keer per week?
a. Hell yes!
b. Misschien wel.
c. Nope!


Heb jij antwoord b of c gegeven op vraag één en antwoord c op vraag twee? Dan heb jij antwoorden gegeven die passen bij iemand met een bovengemiddeld IQ. Zo, die kan je in je zak steken dus!

Hoe de wetenschappers op deze verkorte test zijn gekomen? Ze hebben het gedrag van verschillende groepen mensen geobserveerd. Zo blijkt dat mensen met en lager of gemiddeld IQ zich vaker onprettig voelen in grote en drukke steden. Mensen met een hoger IQ voelen zich weer vaker onprettig en geïrriteerd als er op sociaal vlak te veel van ze gevraagd wordt.


Mensen met een lager IQ zien hun vrienden dus liever vaker, in tegenstelling tot mensen met een hoger IQ. De slimmeriken zijn alleen niet slim genoeg om op deze behoefte in te spelen, ze socializen namelijk vaker dan minder intelligente mensen.

Natuurlijk spelen factoren zoals persoonlijkheid en persoonlijke ervaring een rol in de gegeven antwoorden. Het is dan ook geen waterdichte intelligentietest, maar eerder een indicatie. Wanneer deze test voor jou dus wat nadelig is uitgevallen kun je hem met een grote korrel zout nemen. Jij hebt gewoon leukere vriendinnen dan de mensen die meededen aan het onderzoek!

Bron, bron, bron