7 Redenen waarom je elk jaar op zonvakantie moet

Reizen door Annelot

Stel je even voor: je ligt in je bikini in een strandstoel van de zon te genieten terwijl je een kokosnoot leegslurpt. Klinkt fantastisch toch? Maar op vakantie gaan is niet alleen heerlijk, maar ook echt heel goed voor je gezondheid. En de zon, zee en het strand zijn daar een belangrijk onderdeel van. Het is dus écht zo dat je beter naar een zonnige bestemming op vakantie kunt gaan. En wel om de volgende zeven redenen.

1. Om helemaal tot rust te komen heb je zon nodig. Vitamine D, anyone? En omdat de zon zich in Nederland niet echt vaak laat zien zul je toch echt dat vliegtuig in moeten stappen. Zonlicht is niet alleen goed voor je immuunsysteem, maar het geeft ook je humeur een boost.

2. De zon en de zee hebben een helende werking op klachten als reuma, artritis en zenuwpijn. Zee water helpt ook tegen huidaandoeningen zoals acne en dermatitis.

3. Een wandeling over het strand is een vet goede work-out voor je benen (zachte bodem loopt een stuk zwaarder dan een verharde ondergrond) en het zand is een natuurlijke scrub voor je voeten.

4. Het heerlijke zeebriesje aan het strand helpt je te ontspannen omdat er een hoge gehalte minerale zouten in de lucht zit. Omdat de lucht zo zuiver is, is het ook goed voor je luchtwegen en huid.

5. Nadat je helemaal tot rust bent gekomen, kun je de drukte van je dagelijks leven veel beter aan. Je batterij is weer helemaal vol en daar zal jouw baas ook blij mee zijn!

6. Door de zon wordt je velletje lekker bruin en dat staat een stuk gezonder dan dat lichtgevende lijf van daarvoor. Daar krijg je dan weer meer zelfvertrouwen van en wie wil dat nu niet? Zorg wel dat de houdbaarheidsdatum van je zonbescherming nog niet verstreken is.

7. Je kunt genieten van alle lokale specialiteiten van het land waar je op vakantie bent. Dat is weer eens wat anders dan wat je gewend bent! En dat zorgt voor heel veel inspiratie om straks in je eigen keuken ook lekker creatief aan de slag te gaan.

Bron, bron, bron, bron