4 redenen waarom koppels die samen sporten, samen blijven

Lichaam door Annelot

Sport je weleens samen met je partner? Lucky you, want dat vergroot de kans dat jullie bij elkaar blijven. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat stelletjes die zich samen in het zweet werken, een grotere kans van slagen hebben. In plaats een avondje Netflix, kun je hem de volgende keer dus beter van de bank af sleuren voor een rondje joggen. Dit is waarom!

1. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat stellen elkaar nóg leuker vinden na een work-out! Ze zijn meer tevreden over hun relatie en voelen zich verliefder. Dus die dinertjes met kaarslicht kun je voortaan wel overslaan.

2. Het bezwete lijf van je lover is natuurlijk onweerstaanbaar. Maar als je samen sport ga je hem ook echt aantrekkelijker vinden. En hij jou. Dat komt omdat je lichaam bijna hetzelfde reageert op sporten als op fysieke aantrekkingskracht. Denk maar aan zweethandjes, kortademigheid en hartkloppingen.

3. Door samen met je partner te sporten versterk je jullie emotionele band. Jullie willen graag gezond en fit zijn en helpen elkaar dit te bereiken. Helemaal als je ook nog samen een doel stelt zoals een marathon lopen, is dit heel positief voor je relatie. Het is ook echt bewezen dat stelletjes die samen sporten zich meer verbonden voelen met hun partner dan koppels die meer van het bankhangen zijn.

4. Samen sporten heeft meer effect dan in je eentje sporten. Dit komt omdat je je niet alleen verantwoordelijk voelt voor je eigen prestaties, maar ook voor die van je vriend. En hij voor die van jou. Jullie tillen elkaar dus (soms zelfs letterlijk) naar een strak lijf! Daarnaast schijnt het zo te zijn dat je meer kunt als er mensen naar je kijken. En dit effect is nog sterker als dat je geliefde is. Als hij naar je kijkt terwijl jij aan het sporten bent, kun je dus misschien ineens wél die 20 squats achter elkaar.

Bron, bron, bron, bron