Hippe plekjes overzicht

Vrije tijd door Danielle

Met alle nieuwe plekken die dagelijks worden geopend is het bijna niet meer bij te houden waar je en niet geweest moet zijn. No problem, want wij van de redactie offeren ons graag op om nieuwe hotspots en leuke events te ontdekken. De leuksten delen wij natuurlijk in het hippe plekjes overzicht.

Onze favoriete hippe plekjes van dit moment: drie leuke restaurants in de omgeving van Amsterdam. Buuv, Bowery en Lieve.


Buuf
Aan de Overtoom vlak bij het Vondelpark zit het schattige huiskamerrestaurant Buuf. Bij Buuf kun je lekker zelf je drinken pakken en je eten ophalen uit de keuken als het klaar is. Net als thuis dus! Ze serveren heerlijk verse gerechten die nooit duurder zijn dan 9 Euro. Sinds kort hoef je niet meer perse naar het restaurant om van de heerlijk gerechten van Buuf te genieten. Ze bezorgen namelijk ook thuis, op kantoor en zelfs ín het Vondelpark!

Waar? Overtoom 495, 1054 LG Amsterdam
Gemiddelde prijs hoofdgerecht: €8,-


Bowery
Wie denkt dat je alleen maar snel en simpel kan eten op Schiphol heeft het mis! Als je voor de douane nog even goed wil eten kan dat namelijk bij het Bowery restaurant van het Hilton hotel. Door de open keukens van het restaurant (ze hebben er drie!) beleef je een interactief diner. De authentieke en eigentijdse smaken met hier en daar een Aziatische twist overstijgt absoluut je verwachting van een luchthavenrestaurant.
Door de centrale ligging is het niet alleen de ideale plek om je vriendinnenvakantie van start te laten gaan of af te sluiten, je kunt hier namelijk ook prima zakelijk lunchen en dineren.

Waar? Schiphol Boulevard 701, 1118 BN Schiphol
Gemiddelde prijs hoofdgerecht: €27,-


Lieve
Restaurant lieve bestaat al 25 jaar, maar ze hebben er zeker niet stilgezeten. In tegendeel zelfs! Afgelopen jaar hebben ze er met man en macht aan gewerkt om het restaurant helemaal te vernieuwen. Je blijft maar kijken naar de karakteristieke inrichting die ons een beetje deed denken aan Alice in Wonderland. Bij de Lieve kun je in drie verschillende sferen dineren. In de ontvangstruimte bepaal je in welke ruimte je gaat dineren en je diner is volledig afgestemd op de ruimte waarin je je begeeft. Ga je voor Barok, Mams Keuekentafel of Madam Champoepel? Wat je ook kiest, een leuke avond is gegarandeerd!

Waar? Herengracht 88, 1015 BS Amsterdam
Menu's zijn verkrijgbaar vanaf €20,-