7 Redenen waarom Valtifest dit jaar nog leuker is

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Je hebt festivals en je hebt Valtifest. Dit creatieve, gekke en kleurrijke stadsfestival gaat ook dit jaar weer op de eerste zaterdag van september plaatsvinden op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Can't wait! Deze editie belooft niet alleen een goed feestje, maar ook de heetste ooit te worden. Dit is waarom je juist dit jaar naar Valtifest moet!

1. Thema
Zoals elk jaar heeft Valtifest weer een te gek thema bedacht: 'Valtifest On Fire!’ ‘Let’s get intimate’ en dat is nou net het beste excuus om vooral niet teveel kleding om je lijf te hangen. En omdat we niet allemaal zo creatief zijn, heeft Valtifest ons wat hilarische dresscode hints meegegeven. Komt-ie: Meisje met de Zwavelstokjes, Pussy on Fire, Burning Lover, Lopend Vuurtje, Firefoxy, Lucifera, Gillende Keukenmeid, Hitsige Huisvrouw, Vurige Tiepes of Naakt. Meer hints check je hier.

2. Intiemer terrein
Het terrein wordt sexyer, heter en vuriger dan ooit tevoren. Met gezellige intieme spots en ‘lets get intimate’ in elk hoekje, gaatje en spleetje. We like!

3. Geen Main stage
Er is dit jaar geen Main stage meer, maar meerdere area’s die de lekkerste deuntjes serveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kikkenstein Invites The Chosen Few? YES, please! Ga je maar vast verheugen op jazzy beef jerkies, beatjescarpaccio, pittige kippetjes van het spit en ga zo maar door. Om je vingers bij af te likken!

4. Line-up
De line-up is awesome! Er is meer aandacht voor zwarte muziek als basis voor alle intimiteiten en intense hoogtepunten. O.a. Vitalic, Artful Dodger, Terry Hunter & Mike Dunn, Joost Van Bellen, Dimitri, Melon & Mike Risk Fullscale, Leroy Rey, Gomes en nog veel, véél meer. Dat wordt vlammen op de dansvloer!


5. Kunst
Met Valtifest pak je niet alleen een feestje maar ook een beleving. Je ziet aanstormende modetalenten, hoort vernieuwende muziek en eigenlijk overal waar je kijkt is kunst.

6. Redheads zijn V.I.P
Omdat Redheads de meest vurige types zijn, mogen zij dit jaar helemaal gratis en voor niets naar Valtifest. Mits ze natural Gingers zijn. Om dit goed te kunnen beoordelen werden er 3 sessies georganiseerd waar er werd gecheckt op authenticiteit bij kapsalon Shampoo Planet te Amsterdam. Helaas zijn die controle dagen voorbij, maar als Redhead op Valtifest staat je ook nog wat anders te wachten. Er is namelijk speciaal voor hen De Ginger Bar: een eigen area waar de zon altijd schijnt, die alleen toegankelijk is voor en geregeerd wordt door Gingers. Er is hier zelfs gratis drank aanwezig voor de rode ridders en ridderinnen. Hosted by ‘Die Rooie’ en alle DJ’s zijn natuurlijk ook Gingers. Kan het nog beter?

7. Er zijn nog kaarten
Als je met je vriendengroep gaat krijg je zelfs speciale groepskorting. Zes kaarten voor de prijs van vijf, mensen! Benieuwd naar het hele programma en de timetable? Ga dan naar de website van Valtifest.

Als dat nog niet genoeg redenen voor je waren, kun je ook nog even de promo-video checken om lekker in de stemming te komen!