De test: de snelste manier om je wijn te koelen

Eten door Vrouwen redactie

Heb je ook wel eens dat paniekmoment waarop je een feestje of onverwacht bezoek hebt en je wijn staat niet koud? Zo vervelend! Gelukkig zijn er hacks die ons leven een stuk beter maken en onze wijn een stuk sneller koud. Maar welke werken écht? Vrouwen.nl to the rescue, want wij hebben de ultieme test gedaan.

Met welke hack krijg je je wijn het snelst koud? Door de fles met keukenpapier eromheen in de vriezer te leggen of door de fles in een koeler te leggen met ijswater en zout? Dat testten we met het ultieme zomerdrankje, namelijk de Goldish Pink rosé!

Wijnhack 1: wijnfles met keukenpapier in de vriezer
Je wijnfles in de vriezer leggen is natuurlijk een van de oudste tricks, maar je hebt niet altijd tijd om hierop te wachten. Met een paar velletjes keukenpapier eromheen schijnt je wijn dus vééél sneller koud te worden in de vriezer. Dat willen wij wel eens zien. Volgens het internet zou je wijn met deze trick binnen 15 minuten ijskoud zijn.

Wijnhack 2: wijnfles in een wijnkoeler, water en zout
Maar gaat het niet rap genoeg, dan kun je dit proces makkelijk versnellen door er water en zout bij te gooien. Gewoon ordinair keukenzout. Himalaya zout of Fleur de Sel mag ook, maar is zonde van je geld. Door even te roeren ontstaat er een chemische reactie waardoor het koelproces wordt versneld. Bovendien verlaagt het zout het vriespunt van het water waardoor het kouder kan worden. Maak wel even duidelijk dat er zout in de koeler zit, zodat niemand per ongeluk een ijsblokje in zijn wijn gooit. Zoutige Goldish Pink is niet wat je wilt!


De test
Nadat de flessen allebei precies (getimed) 10 minuten gekoeld waren, staken we in beide flessen een thermometer om te kijken welke van de twee hacks nu het beste werkt. En wat blijkt? De fles met keukenpapier eromheen was vijf graden afgekoeld. Wat echt verbazingwekkend is voor tien minuutjes tijd. Maar de fles die in het ijswater met zout lag was maar liefst zeven graden afgekoeld! Deze hack is dus als grote winnaar uit de bus gekomen. Weet je voortaan dus wat je te doen staat als je onverwacht bezoek krijgt en je wijn niet koud staat.


Over Goldish Pink
Dacht je dat rosé passé was? Think again. Als je met de fles Goldish Pink rosé aan komt zetten steel je de show op elk feestje. Deze frisse en licht mousserende rosé wijn is onweerstaanbaar. Hij smaakt heerlijk friszoet met het aroma van rode vruchten zoals aardbeien en kersen. Of je nu aan het borrelen bent, in het park of op het terras zit. Om die job-promotie te vieren of om mee te nemen naar een feestje. Met de Goldisch Pink rosé zit je gebakken. De fles ziet er ultiem feestelijk uit en je kunt er zo heerlijk dramatisch mee poppen om het feestje in te luiden en iedereen blij te maken met een glaasje!

Korting
Zei er iemand feestje? Dan mag je vaak wel wat extra flessen inslaan. Goed nieuws, ladies! Deze wijn is niet alleen heel erg lekker, maar je scoort hem nu ook nog met 50% korting op Wijnvoordeel.nl. Je koopt daar twee flessen Goldish Pink voor de fijne prijs van een tientje. De flessen worden gratis bij je thuisbezorgt én je krijgt een voucher van 10 euro die je kunt besteden aan je volgende bestelling. Je eerste bestelling was dus eigenlijk gewoon gratis. Cheers!

Winnen
Wij mogen onder onze lezeressen de awesome schortsjes met de briljante tekst 'Save water drink Goldish' en wijnkoelers verloten
Wil jij zo'n schattig keukenschortje en een wijnkoeler winnen? Vul het onderstaande win-formulier in om kans te maken.

Bron