12 redenen om NU het vliegtuig naar de Algarve te pakken

Reizen door Mariëlle

Onlangs waren we in de Portugese Algarve en kwamen we tot de conclusie dat iedereen hier moet zijn geweest. En wel nu, want...

1. Kijk even naar buiten. Het huidige, Nederlandse zomerklimaat slaat nergens op. Wanneer kun je eindelijk je zomergarderobe aanbreken? Nou, in de Algarve dus.

2. De Algarve mag dan een klein tikkie toeristisch zijn, er is nog meer dan genoeg ruimte voor rust.

3. Als je aan Portugal denkt, dan denk je aan... de Algarve of aan Lissabon. Wanneer die door je hoofd zijn geschoten komen pas de andere opties. En dat is logisch, want dit zijn de mooiste plekjes van dit land. En voor een langere, relaxte vakantie ga je naar de Algarve die bekend staat om haar prachtige, ruige natuur.

4. De mogelijkheid tot een jetsetleventje is dichterbij dan je denkt. In Martinhal huizen (,villa's en hotels) heb je de vrijheid en ruimte van een villa en de luxe en het gemak van een hotel. En als je wilt wordt je overal met de taxi naartoe gebracht. Helemaal niks wordt aan het toeval overgelaten. En heb je kinderen? Zelfs dan heb jij ook 100% vakantie en hoef je niet alleen maar je kind te entertainen. Dat doen zijn namelijk voor je.

5 Je hebt er de prachtigste stranden zo goed als voor je alleen. Een mierennest als op Scheveningen op een (relatief) warme dag hoef je niet te verwachten.

6. Het eten is geweldig! Al moeten we toegeven dat we hierin misschien een beetje verwend waren, want we hebben alleen maar gegeten bij de restaurants van Martinhal, wat betekende: ontbijten met champagne indien gewenst en de lekkerste eitjes die live voor je werden bereid, drie gangen-lunch met bijpassende wijnen en een drie gangen-diner met elke avond een cocktail als aperitief.

7. Dit is je uitzicht. De hele dag.

8. Het is niet zo dat je op elke hoek van de straat een kliekje Nederlanders tegenkomt dat heel graag een praatje met je maakt omdat jij ook Nederlands bent.

9. Je kunt er paardrijden door de wilde natuur.

10. De WIJN! Die Portugezen weten wel hoe ze wijn moeten maken. Veel wijn, geen kater.

11. De zwembaden zien er zo uit.

12. Het is geen ver-van-je-bed-show, want het is nog geen drie uurtjes vliegen. En dat kun je prima aan.