Win een avontuurlijke reis

Reizen door Vrouwen redactie

Een paar weken geleden was Vrouwen.nl's Mariëlle met Intersport naar Schladming - Dachstein in Oostenrijk. En dit was VET! Want je kunt hier alles doen wat je actieve vakantie compleet maakt! Je kunt hier zelfs én naar de zon én skiën in dezelfde vakantie. En nu mogen we een minivakantie voor twee personen weggeven naar hetzelfde gebied!

Wat houdt de prijs in
Op eigen vervoer reis je af naar Schladming - Dachstein in Oostenrijk, waar je met een paar uurtjes rijden/vliegen (al met al ben je met beide ongeveer even lang onderweg). Hier verblijf je drie nachten in een knus 3-sterren hotel inclusief ontbijt, een Summer Card voor korting of zelfs gratis entree bij vele activiteiten in het gebied. De vakantie is op basis van beschikbaarheid. Als extra krijg je er ook nog een bergklimtocht voor twee personen bij onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Dat bergbeklimmen moet je echt doen, want dit wordt waarschijnlijk het hoogtepunt van je vakantie. Vanaf een gigantisch hoge bergtop uitkijken over de prachtige natuur van Schladming - Dachstein.

Wat kun je er allemaal doen:
We zijn er zelf ook 5 dagen geweest en hebben een te gekke tijd gehad. We kunnen dus het een en ander adviseren wat je er kunt doen, maar kijk vooral ook even op de website van de Summer Card, want daar staat nog veel meer informatie.


Je kunt er wandelen door de prachtige, ongerepte natuur. Denk hierbij wel aan goede wandelschoenen, want dan kost het je spieren allemaal een stuk minder moeite. Wat ook betekent dat je de dag erna een stuk minder spierpijn zult hebben. Als er één ding is dat we hebben geleerd op deze reis dan is het dat wel.


Je kunt er heerlijk mountainbiken. En ga dan eens voor de e-bike variant. Je komt nog steeds aan meer dan genoeg beweging, maar je kunt ook nog volop van de tocht genieten bij een stootje tegenwind of een heuveltje is dat wat steiler is dan je aankunt.


Rodelen kun je in Oostenrijk in verschillende vormen doen. Deze vorm in Ramsau Dachstein hadden we zelf nog nooit gedaan (en wordt officieel ook geen rodelen genoemd), maar is echt meer dan te gek. Het is vergelijkbaar met een achtbaan, alleen moet je je dan voorstellen dat het allemaal losse bakjes zijn waarbij je zelf gas kunt geven en kunt remmen. Je vliegt niet uit de bocht, dus wij raden aan: vol gas! En ga na de eerste keer nog een keer. En dan nog een keer. Net zo lang totdat je tijdens het ritje wordt afgeleid door andere dingen.


Je kunt ook je hoogtevrees op de proef stellen. Dit is Josine van HerHealth.nl die best wel een beetje hoogtevrees heeft, maar hier was ze ineens een lefgozer. Adrenaline doet zoveel met je. Deze brug loopt over een deel van de Riesach waterfall, wat de hoogste waterval van Oostenrijk is.


Schladming - Dachstein heeft een prachtig skigebied. Het is er kleinschalig en rustig en zelfs bij zomerse temperaturen is er kans dat de piste is geopend voor skiënde lefgozers.


Al die enorme bergen maken Schladming - Dachstein de spot bij uitstek om te berg beklimmen. Zoals we eerder al zeiden: dit is een must in dit gebied. En dan krijg je van die taferelen die je hierboven ziet. Zet je geluid uit! Want dat gegil is niet om aan te horen, maar dat doet adrenaline met je.

Kijk van te voren hier even wat je allemaal nodig hebt voor zo'n reis.

Hoe kun je winnen?
Winnen is makkelijk, vul het onderstaande formulier in en je doet al mee! Let op: het formulier is alleen zichtbaar in de desktopversie. Zit je op mobiel of tablet? Scroll dan helemaal naar beneden en ga via die weg naar de desktopversie.