6 plekken die je moet bezoeken nu je nog jong bent

Reizen door Danielle

Sommige plekken beleef je het best met je backpack, in een hostel en met energie voor tien. En laten we eerlijk zijn, na je twintigste beginnen de jaren toch een beetje te tellen. Je bent steeds meer gesteld op je privacy, een nachtje doorhalen voelt niet meer het zelfde en je wordt steeds meer een luxepaard. Is niet erg, daar heb je namelijk weer andere bestemmingen voor! Maar nu je nog jong bent wordt het wel tijd om deze toffe plekken van je bucketlist te strepen.


1. Berlijn
Berlijn is hot! Met een grote underground scene, hippe hotspots en toffe winkels is dit bij uitstek een stad voor een heerlijk party weekend. Onze eigen Mariëlle bracht eerder dit jaar al een bezoek aan deze stad en had een te gek weekend! En als je er dan toch bent, wip dan meteen even langs bij Berghain, want dat kan ook alleen maar als je nog jong bent.


2. Budapest
Budapest is al een tijdje een van de coolste steden van Europa. De Donau splitst de stad letterlijk en figuurlijk in tweeën. Aan de Buda-kant vind je de toeristische hotspots en de Pest-kant staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Verblijf in de hippe Joodse wijk en neem een afzakkertje in een van de vervallen gebouwen. Hier zitten namelijk hippe pubs in verborgen, hakken zijn in deze ruïnes niet aan te raden.


3. Tokyo
Tokyo is een van de meest druk bevolkte steden van de wereld. De stad staat bekend om zijn neon wolkenkrabbers, overvolle metro’s, futuristische technologie en verschillende culturen. In deze stad is voor iedereen wel wat te doen! Drink sake, neem een kijkje in de verschillende wijken, ga uit in een van de bijzondere themabarretjes of bezoek een real-life Pokémon center! Ook is de Japanse beauty-industrie een van de bizarste ter wereld, sla dus zeker de drogisterij en de beauty shops niet over op je tripje. Wie weet kom je, ondanks alle feestjes, met een gladder gezicht thuis! Doei droogtelijntjes en hallo slakkenserum met bladgoud.


4. Phuket
Phuket kennen we natuurlijk als de drink-tot-je-erbij-neervalt-party-bestemming, en dat is niet voor niets. De leukste (kuch, dronken) verhalen beginnen ergens langs Bangla Road in Patong. Daar vind je heel veel verschillende discotheken en barretjes. Het is goedkoop, gezellig en lekker warm. Meer heb je niet nodig op een zon- en zuipvakantie toch?


5. Hong Kong
De gemiddelde hotelkamerprijs in Hong Kong ligt zo hoog dat het voor je portemonnee een stuk fijner is als je in een hostel aan Kowloon-side verblijft. Niet alleen is dit gedeelte van de stad een stuk goedkoper, het zit ook propvol bizarre winkels en kleine marktjes. Houd je van een feestje? Pak dan ’s avonds de metro naar Central en doe een kroegentocht langs de verschillende bars in Lan Kwai Fong!


6. Las Vegas
We kunnen natuurlijk niet té veel verklappen want: “what happens in Vegas stays in Vegas”. Hoewel dat misschien wel komt omdat niemand zich echt meer kan herinneren wat er in Vegas gebeurd is... Deze stad in het midden van de woestijn is een oase van feesten, drank en alles wat God verboden heeft. De Las Vegas feestjes en -buffetten zijn zo heftig dat wij je aanraden om het bij een weekendje te houden, dat is méér dan genoeg. De perfecte hang-over spot? Het buffet van “The Wynn” vlak voor lunchtijd. Op die manier kun je namelijk eten van het ontbijt- én het lunchbuffet!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron