Goed nieuws! Sushi eten maakt je slimmer

Eten door Danielle

Yay! Wij hebben hét excuus om nog vaker sushi te bestellen. Niet dat je echt een excuus nodig had natuurlijk… Maar dit is een goede comeback als iemand een zure “eet je alweer sushi” reactie geeft onder je nieuwste #foodie Instagram foto. Sushi is namelijk goed voor de hersenen!


In 2012 kwamen wetenschappers aan de universiteit van Los Angeles (UCLA) er achter dat mensen die genoeg omega-3 rijk voedsel eten beter scoren op IQ testen en sterkere connecties hebben in de hersenen. En wat zit tjokvol omega-3? Juist! Vis, en rauwe vis = sushi!


Volgens de studie is het belangrijk om minimaal twee keer per week voedsel te eten dat rijk is aan omega-3. Dat betekent dus dat je je wekelijkse sushidates prima kunt verdubbelen!


Wel is het belangrijk om niet te gaan frituren, dat is namelijk wel slecht voor je (klinkt logisch, maar we dekken onszelf graag in). Laat de tempura dus vooral staan en ga voor een extra portie sashimi. Is twee keer in de week sushi voor jou toch een beetje te veel van het goede (haha, are you kidding me?) dan kun je ook eieren, spinazie of walnoten eten om aan voldoende omega-3 te komen.

Bron, bron, bron