Dit zijn de 10 beste uitjes in ons eigen kikkerlandje

Reizen door Danielle

Yes! Het is eindelijk vakantie-tijd. Dat betekent zeeën van tijd om eindelijk lekker niks te doen. Maar ja, alleen maar Netflix is ook niet alles (ja, dat vind je echt na een marathon van drie dagen). Het wordt tijd om andere dingen te bedenken. De onderstaande 10 zijn volgens Zoover de meest gewaardeerde in Nederland.


10. Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen
Dit is een super leuk en betaalbaar pretpark voor ouders met jonge kinderen(of volwassen die altijd kind zijn gebleven). Belangrijkste punt: eten en drinken zit bij de entreeprijs inbegrepen!


9. SpaSense in Geldrop

Om je luie-vakantie extra lui te maken kun je naar SpaSense gaan. Dit saunacomplex heeft een heerlijke tuin en een geweldige menukaart. Zo hoef je dus nergens anders naartoe. Ze hebben ook een after work special. Dus ook als je geen vakantie hebt is dit een goede optie.


8. Efteling in Kaatsheuvel
Stiekem blijven we altijd een beetje kind toch? Dat is waarom de Efteling hét leukste sprookjespark van Nederland blijft. Gooi je afval in holle bolle Gijs, ga 10 keer achter elkaar in Vogelrok en eet poffertjes tot je erbij neervalt. Allemaal voor je kleine nichtje natuurlijk, wij zullen tegen niemand zeggen dat je er zelf ook heel blij van wordt.


7. Sauna & Beauty De Heuvelrug in Veenendaal
Als de meest voorkomende opmerkingen in de reviews “super dag”, “dikke prima” en “uitstekend” zijn, dan weet je dat het een top plek is! Door de goede beauty-arrangementen kun je je droogtelijntjes uitzwaaien en weet je zeker dat je na een dagje genieten weer je legitimatie moet laten zien als je een flesje wijn wilt kopen. Score!


6. Thermaalbad in Arcen
Heb je zin om gewoon lekker te dobberen ook al regent het pijpenstelen? Dan moet je in Limburg zijn! Het Thermaalbad heeft een ontspannende én heilzame werking. Lekker zwemmen en helemaal zen terugkomen dus!


5. Toverland (Magic Land) in Sevenum
Als jij van een beetje spanning houdt moet je Toverland bezoeken. Het klinkt misschien wat kinderlijk maar de snelste, langste en hoogste houten achtbaan van de Benelux staat in dit park. Daarnaast staat Limburg natuurlijk bekend om zijn bourgondische karakter dus het is prima geschikt om er een lekker (wijn)weekend van te maken!


4. Thermen Bussloo
Voor een complete wellness ervaring moet je naar Thermen Bussloo. Het is één van de grootste en meest exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresorts van Nederland. Bij het hotel kun je ook een heerlijk diner mét wijnarrangement krijgen om de zen-factor extra dimensie te geven.


3. Safaripark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek
Het vliegtuig pakken voor een dagje Afrika is misschien een beetje overdreven. Maarrr gelukkig kun je in dit Safaripark ook een prima Afrika-ervaring krijgen! Je rijdt met je eigen auto langs allerlei toffe dieren en ook hier kun je gewoon de Big Five spotten. Who needs the Krugerpark?


2. Avonturenpark Hellendoorn
Dit familiepretpark is ook leuk voor mensen zonder kinderen! De wachtrijen zijn kort (je geduld hoef je dus niet mee te nemen) je hoeft niet veel te lopen (daar is die luie vakantie weer) en er is een slide-park met de tofste glijbanen van Nederland.


1. De Luchtreiziger Ballonvaarten in Vlaardingen
Wil jij avontuur ter onderbreking van je vakantie chill-sessie? Dan is een ballonvaart wel wat voor jou! Negeer even je hoogtevrees en hijs je in een rietenmandje om ons kikkerlandje van boven te bewonderen. Omdat de wind elke dag weer anders waait weet je nooit precies waar je heengaat, maar dat is onderdeel van het avontuur!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron