WTF Journaal van maandag 15 augustus

Vrije tijd door Mariëlle

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kun je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momenten van vandaag: menstruatiepijn is net zo erg als een hartaanval; schoonzwemmers gebruiken iets heel geks om hun haren op de plek te houden en de atleet die je ziet als je helemaal naar beneden scrollt viert het einde van zijn Olympische spelen wel op een hele bijzondere manier.


Ongesteldheid is officieel net zo erg als een hartaanval
Het is niet voor niks dat vrouwen in sommige landen vrij krijgen als ze ongesteld zijn. Over het algemeen wordt menstruatiepijn niet zo serieus genomen door doktoren. Tot deze week, want John Guillebaud, professor aan het University College London, stelde vast dat menstruatiepijn net zo erg is als een hartaanval. Mannen kunnen zich niets voorstellen bij de pijn die vrouwen kunnen voelen bij ongesteldheid, en daarom is het fijn om iets tastbaars te hebben om uit te kunnen drukken hoeveel pijn je daadwerkelijk hebt. Kort verhaal lang.


Je raadt nooit wat schoonzwemmers in hun haren smeren
Heb je er weleens bij nagedacht wat schoonzwemmers allemaal op hun hoofd moeten smeren zodat alles op de plek blijft zitten? Voor hun make-up gebruiken ze louter een bepaald merk omdat deze hardnekkig waterproof is, en voor hun haren? Liters haarlak? Waterproof gel? Nope, het Amerikaanse team onthulde dat gelatine het geheime middel is. "We mixen het met water en dan wordt het een kleverig goedje. Dan kammen of borstelen we het door onze haren, steken we het in een knot en als laatste zetten we er aan haarstukje overheen. Als het dan opdroogt wordt het keihard en valt je haar niet uit als je zwemt." Kort verhaal lang.


Zo viert een atleet dat hij klaar is met de Olympische Spelen
Aan al het leuks komt een einde en zo ook aan de Olympische spelen. Inmiddels zitten de spelen erop voor badmintonner Sawan Serasinghe en dat laat hij merken. Hij hoeft zich even niet meer aan de strikte schema's te houden en dat viert hij door helemaal los te gaan.

Bron, bron, bron
Olympisch beeld: Getty