Liefde op het eerste gezicht bestaat niet

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Je ontmoet iemand en weet het eigenlijk meteen vrijwel zeker: dit is de ware. Liefde op het eerste gezicht; sommige mensen geloven erin en anderen vinden het grote onzin. Nu heeft Amerikaans onderzoek ontdekt dat love at first sight maar zelden voorkomt. Blijkbaar vinden we iemand aantrekkelijker worden, naarmate we diegene vaker zien.

De onderzoekers verzamelden foto's van gezichten die door vreemden beoordeeld werden op aantrekkelijkheid.
Er werd een groep van 112 gezichten geselecteerd, waarvan de helft als 'knap' werd beschouwd. Vervolgens werden de foto's opnieuw laten zien aan dezelfde groep testers, maar dan in een andere volgorde. De knappe koppen werden nóg beter beoordeeld dan tijdens de eerste ronde.

Deze uitkomst verbaasde niet alleen de onderzoekers. Ook de deelnemers waren verrast. Ze voelden zich sterker aangetrokken tot mensen die ze meerdere malen voorbij hadden zien komen. Je zou kunnen zeggen dat herhaling een belangrijke factor is in het proces van verliefd worden.

Kortom: liefde op het eerste gezicht komt niet veel voor en verliefdheid moet groeien. Heb jij je prins op het witte paard nog niet gevonden? Misschien moet je hem eerst nog een paar keer tegen het lijf lopen.

Bron, bron, bron, bron