Sporten waarvan je niet wist dat ze bestonden

Lichaam door Vrouwen redactie

Voetbal, hockey, schaatsen: al deze sporten klinken je wel bekend in de oren. Maar wat dacht je van ‘octopush’ of ‘schaakboksen’? Nog nooit van gehoord waarschijnlijk. De volgende sporten zullen je versteld doen staan, en ja, ze bestaan echt!

Octopush
Deze sport wordt onder water beoefend en kan vergeleken worden met een soort hockey. Het doel is om de puck aan de andere kant van het zwembad te krijgen, terwijl tegenstanders je van alle kanten mogen blokkeren. Oh, en je moet het doen met alleen je longinhoud, een zuurstoffles is namelijk niet inbegrepen…

Wifecarrying
Dit is een typisch gevalletje ‘hoe gekker hoe beter’. Tijdens het jaarlijkse ‘World Wife Carrying Championship’ leggen stoere mannen parcours met verschillende hindernissen af. Wat het extra zwaar maakt is dat ze hun vrouw op hun rug meedragen. Rechtop, ondersteboven: alles is mogelijk. Comfortabel is het niet.

Schaakboksen
Bij deze sport worden schaken en boksen gecombineerd. Een wedstrijd bestaat uit elf rondes, waarvan zes rondes wordt geschaakt en vijf gebokst. Wie had gedacht dat deze sporten samen gingen?!

Teenworstelen
Dit spelletje is geen hogere wiskunde. Het doel van deze sport, is om de voet van de tegenstander zo snel mogelijk richting de zijkant te drukken. Houd jij wel van een potje voetje vrijen (maar dan anders) en heb je geen smetvrees? Misschien ben jij dan wel een geboren teenworstelaar…

Bron, bron, bron, bron, bron, bron