WTF Journaal van woensdag 31 augustus

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kun je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

Vandaag in het WTF Journaal: een nieuwe, vreemde Japanse beauty-hit; de ranzige manier waarop voorverpakte gezichtsmaskers worden gemaakt en twee jongens die een gewaagde grap uithaalden. In het WTF Journaal van gisteren las je onder andere over een taart van ketchup.


Nieuwe Japanse beautytrend: drink je rimpels weg
In Azië proberen ze alles uit om hun huidje strak en rimpelloos te kunnen houden. Nu is er in Japan een 'anti-rimpel collageendrankjes' ontwikkeld. Naarmate je ouder wordt, neemt de collageenaanmaak in de huid af. Extra, orale inname zou de huid van binnenuit sterker maken. Inmiddels kun je de drankjes ook al op verschillende plekken in Nederland kopen. De flesjes gaan als verse broodjes over de toonbank, al zijn medisch specialisten sceptisch. Ze vergelijken het niet voor niets met een multivitaminepil, die zij 'dure plas' noemen. Kort verhaal lang.


Dit is hoe voorverpakte gezichtsmaskers gemaakt worden
Die maskers in dunne verpakkingen die te koop zijn in honderden verschillende geuren en kleuren heb jij vast ook weleens gebruikt. Helaas worden deze maskertjes niet overal ter wereld op dezelfde manier gemaakt. Jouw maskertje kan weleens op een hele onhygiënische manier gemaakt zijn.
Over Koreaanse maskers is nu bekend geworden dat sommigen 'gewoon' in de huiskamer geproduceerd worden, in plaats van in een fabriek. Op foto's die rondcirculeren op internet is zelfs te zien dat deze mensen niet eens altijd handschoentjes dragen. Yikes!
Moraal van het verhaal: koop je maskertjes bij nederlandse drogisterijen en let vooral goed op de informatie op de achterkant! Kort verhaal lang

Jongens brengen nacht door in de Ikea
Twee jongens van zestien jaar hebben de nacht van 29 op 30 augustus doorgebracht in de Ikea van Breda. Het leek de jongens een spannend avontuur, maar ze begonnen het al snel saai te vinden en besloten zich te melden bij de beveiliging. De twee hadden zich verstopt onder een bed bij de beddenafdeling. Het idee kwam tot stand door YouTube-filmpjes van vloggers, die dezelfde grap uithaalden. Omdat de jongens nog minderjarig zijn hebben ze geen zware straf gekregen. Een goede actie is het wel. Kort verhaal lang

Bron, bron, bron, bron