De 4 gezondheidsvoordelen van seks

Intiem door Danielle

Pak Tinder er maar bij… Een lekker potje rollebollen is namelijk niet alleen lekker, het doet ook wonderen voor je gezondheid! Wist je dat goede seks bijdraagt aan bijvoorbeeld een betere huid? Wow! Van deze gezondheidsvoordelen krijg jij direct zin, WOEHOE!


Het doet wonderen voor je huid

Als je seks hebt komt er endorfine en serotonine vrij. Deze stofjes zorgen niet alleen voor een goed gevoel maar ook voor een gavere huid. Ze stimuleren namelijk celvernieuwing en de aanmaak van collageen, en dat is dan weer goed tegen rimpeltjes en littekens.

Het is een goede work-out
Dat een flink potje seksen een goede work-out is wist je natuurlijk allang! Doordat je voor een langere periode een verhoogde hartslag hebt is seks goed voor je conditie én helpt het de kans op hart- en vaatziektes te verminderen.


Het heeft een kalmerend effect
Onderzoekers kwamen erachter dat mensen die regelmatig seks hebben minder stress en depressieve gevoelens ervaren. Ook kwamen zij erachter dat gestreste mensen direct minder stress ervaren na een potje rollenbollen. Jij weet nu dus wat je moet doen als je een drukke dag gehad hebt.

Zweten is goed voor je huid
Daarnaast is seksen ook een kleine wellness behandeling voor je huid. Omdat het er best hot and steamy aan toe kan gaan begin je lekker te zweten. Dit zorgt voor schonere poriën maaarrr dan moet je wel na de daad even onder de douche springen. Anders blijft het natuurlijk gewoon op je huid liggen en dat is weer wat minder fris…

Bron, bron, bron