Veelgemaakte fouten tijdens het squatten

Lichaam door Vrouwen redactie

De squat is een welbekende oefenening om sterke been- en bilspieren te kweken. Iedereen wil een kont á la Jennifer Lopez en daarvoor brengen we aardig wat uurtjes zwetend in de sportschool door. Ook al lijkt het een simpele oefening, je kunt er snel mee de fout in gaan. Als je de squat niet correct uitvoert, zal je nooit je gewenste resultaat behalen, en dat zou zonde zijn!

Niet diep genoeg zakken
Zolang je niet diep genoeg naar de grond zakt, zullen je squats weinig doen. Zorg er dus voor dat je bovenbenen parralel lopen met de grond op het laagste punt. Je zal ook merken dat je spieren zich veel meer moeten aanspannen als je dieper door je benen zakt.

Je varieert te weinig
Om alles uit je squat-sessie te halen, is het slim om verschillende soorten squats toe te passen. Dit is niet heel ingewikkeld. Je benen iets verder uit elkaar zetten zorgt er al voor dat je andere spieren aan spant! Wissel dus af met de afstand tussen je voeten.

Je knieen buigen naar binnen of buiten
Dit is een veelgemaakte fout bij vrouwen. Dat komt puur door onze (vaak) brede heupen en niet heel sterke dijspieren. Probeer je knieën recht vooruit te laten wijzen, omdat je anders grote kans hebt op blessures.

Je rug is te hol / bol
Als je je rug te hol maakt, komt er teveel gewicht op en ook dit kan weer voor blessures zorgen. Als je je rug te bol maakt, span je niet de juiste spieren aan en geeft de squat niet het optimale resultaat. Probeer hier een middenweg in te vinden.

Kortom, heel wat dingen waar je op moet letten. Maarrrr als je het eenmaal goed doet, zal je ongetwijfeld resultaat gaan zien. Big booty alert!

Bron, bron, bron, bron, bron