Voor eens en voor altijd: zo ontstaat straie en zo kom je er vanaf

Gezicht door Vrouwen redactie

We zijn natuurlijk helemaal voor celebrities die hun striae aan de wereld showen om te laten zien hoe 'gewoon' het is maar het allerliefst willen we de huidstrepen natuurlijk voorkomen. Maar ja, hoe doe je dat? Wij dachten: laten we alles even voor jullie op een rijtje zetten.

Hoe ontstaat het?
Niet alleen tijdens zwangerschap, de reden dat Chrissy Teigen bekende striae te hebben, ontstaan de striemen maar ook op andere momenten dat je in een snel tempo uitdijt of er teveel spanning op je huid komt te staan kunnen de stretch marks je lichaam gaan ontsieren. Vaak gebeurt dit op plekken waar je lichaam vet opslaat zoals bij je billen, benen, borsten, buik en armen.
De vezels, het collageen en de elastine in je dermis (je tweede huidlaag) breken of scheuren waardoor in eerste instantie je bloedvaten zichtbaar worden door de huid heen (vandaar dat striae in het begin vaak rood of paars is). Als de bloedvaten uiteindelijk minder groot en minder goed zichtbaar worden dan verschijnt de zilverwitte tint van de huidstriemen.

Lees hoe je er vanaf komt op Fashionscene.nl.

Bron