Yes! Voedsel dat je van je acne af helpt

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Acne is iets wat je nog jaren na je tiener-periode kan achtervolgen. Die kleine rode plekjes op je gezicht gaan maar niet weg, welk goedje je er ook op smeert. Veel zonlicht en het drinken van genoeg water is goed voor de vermindering van acne, maar er zijn nog een aantal voedingsmiddelen die je acne verminderen!

Vis
Vis zit vol met omega 3-vetzuren, die weer goed zijn voor de huid. Als je het helemaal goed wilt doen kies je voor zalm, makreel of sardientjes.

Chiazaad
Ook deze zaadjes doen wonderen voor je huid. Nog een voordeel: je kan ze eigenlijk overal doorheen gooien! Maar neem niet te veel tegelijk.

Broccoli, bloemkool, boerenkool en gewone kool
Ook wel: kruisbloemige groenten. Deze werken ontgiftend en er zit een stofje in die de lever helpt om overtollige hormonen weg te werken.

Kokosolie
Je hebt dit vast al vaker gehoord, maar het is echt goed om je eten met kokosolie te bereiden. Het is een gezonde vorm van verzadigd vet en je kunt het makkelijk in gerechten verwerken. Let wel op welk soort je neemt, want zoals bij alles wat een hype is, kun je hiermee ook bedonderd worden.

Gember
Gember is een perfecte stofwisseling-booster. Bovendien werd het kruid niet voor niets vroeger gebruikt voor vele kwaaltjes.

Avocado
Naast het feit dat avocado's lekker zijn, zitten ze boordevol vitamine C,A en omega 9. Heel goed voor je huidje. Score!

Bessen
Bessen bevatten weinig suikers en juist veel vitamine C. Ook zijn besjes verantwoordelijk voor het bevorderen van de productie van collageen. Lekker door de yoghurt mikken dus!

Noten
Vooral walnoten zijn een aanrader als je het jouw acne moeilijk wilt maken. Ze bevatten namelijk omega 3-vetzuren.

Producten die je juist beter links kunt laten liggen, zijn onder andere zonnebloemolie, rood vlees, zuivelproducten en fruitsapjes.

Bron, bron, bron, bron, bron