Zo kom je van dat ellendige snoozen af!

Vrije tijd door Danielle

Beep beep! Daar gaat je wekker al, tijd om op te staan. Om het noodzakelijk kwaad nog even uit te stellen druk je op snooze, maar dit maakt het eigenlijk alleen maar erger. Argh! Zo kom je van dat ellendige snoozen af.


1. Gebruik je bed enkel om in te slapen
Even een filmpje kijken, een spelletje spelen of door Instagram scrollen, yes guilty, dat doen we allemaal weleens in bed, maar slim is het niet! Je onderbewustzijn moet eigenlijk je bed associëren met maar een ding en dat is slaap. Probeer dus niet te veel andere dingen te doen als je in bed ligt.

2. Ga sporten in de ochtend
Door te sporten in de ochtend begin je je dag goed én slaap je beter in de avond. Regelmatig sporten is namelijk supergoed voor je ritme en nachtrust.


3. Wees voorspelbaar
Ken je die verhalen van mensen die net voordat de wekker gaat, al wakker worden? Dit komt omdat ze een vaste routine hebben. Voor je lichaam is een vaste routine ideaal omdat je dan 90 minuten voordat je wakker hoort te worden, al bezig bent met ontwaken. Hierdoor word je een stuk lekkerder wakker. Als je doelloos gaat snoozen heb je geen fijne routine en wordt opstaan alleen maar moeilijker.

Meer tips vind je op Fashionscene.nl