Redenen waarom een hond je leven beter maakt

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Naast het feit dat honden je ideale knuffelpartner zijn, altijd een luisterend oor hebben en nooit boos worden, zijn er nog veel meer redenen waarom deze vrolijke dieren je leven een stukje beter maken.

Ze bieden maatschappelijke ondersteuning
Het hebben van een huisdier bevordert je gevoel van eigenwaarde én verbondenheid, vooral na het ervaren van een bepaald soort afwijzing.
Heb je een slechte dag gehad op je werk? Kom je net thuis van een afschuwelijke date? Wat quality time met je pup doet wonderen.

Ze verminderen stress
Alleen al het aaien van een hond schijnt je rustig te maken en zou angst moeten verminderen, volgens verschillende onderzoeken.
Tijd doorbrengen met je favoriete pluizenbolletje doet je voor éven niet aan je werk denken. Heerlijk.

Ze sporen je aan tot meer beweging
Je hebt een hond, dus je bent gedwongen om iedere dag even de deur uit te gaan. Zo zorgt jouw trouwe viervoetter ervoor dat jij niet de hele dag voor pampus ligt. En wat is er nu lekkerder dan een boswandeling in de mooie natuur? Je komt aan je beweging én maakt je kleine vriend heel erg blij. Een win-win situation.

Je wordt gezonder oud
Door iedere dag in het gezelschap te zijn van een hond, ben je minder eenzaamheid. Mensen die gepensioneerd zijn, hebben met een hond het gevoel dat ze nog wel degelijk een belangrijk doel in hun leven hebben (namelijk voor de hond zorgen). Ook de dagelijkse beweging maakt dat mensen gezonder oud worden. Yay!

Een hond is altijd blij
Heb je ooit wel eens een chagrijnige hond gezien? Precies, die bestaan niet. Honden vrolijken je ten alle tijden op. Liefdesverdriet, ruzie met je beste vriendin of gewoon behoefte aan wat gezelschap: een hond staat ALTIJD voor je klaar.

Bron, bron, bron, bron, bron