Dé truc om blaren te voorkomen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Je bent dagelijks hard aan het trainen voor die ene hardloopwedstrijd, of je hebt uren gedanst op die iets te hoge hakken. Gevolg: héle pijnlijke blaren. Maar dit kán je voorkomen, en wel met een hele simpele truc.

En dat is papieren tape om je voeten wikkelen! Dit handige trucje werd destijds ontdekt door marathonlopers. Er werd een onderzoek gehouden, waarbij een deel van de de marathonlopers hun voeten in tapeten op plekken waar zij over het algemeen snel blaren kregen. Na het lopen hadden ze nergens last van. Vervolgens werd een groep marathonlopers getest, die nog niet wist waar de zwakke plekken op hun voeten zaten. Zij plakten random papieren tape om hun voeten en zagen na de marathon duidelijk verschil tussen de wel- en niet getapete delen.

Het werkt dus écht, en dit komt doordat er minder schuring kan ontstaan tussen de huid van je voeten en de schoen. In het begin zal de tape misschien wat onwennig aanvoelen, maar na een paar minuten lopen voel je er niets meer van. Nu helpt dit niet alleen bij het hardlopen, maar ook wanneer je blaren wilt voorkomen als je een avondje op hoge hakken loopt. Een beetje papieren tape rond je teentjes wikkelen en jij hoeft je nergens zorgen over te maken. Handig!

Bron, bron, bron, bron, bron