WTF Nieuwtje van woensdag 28 september

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Nieuwtje van de dag. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kun je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen. WTF-nieuwtje van vandaag: zussen krijgen naheffing van 15 miljoen euro.

Bij de belastingdienst maken ze nog wel eens een foutje, en dat was ook het geval bij twee zusjes uit Noord-Holland.
Zij kregen een paar jaar geleden beide 37 miljoen (?!) euro van hun moeder in hun vuistje gedrukt. In 2013 kregen de meiden het bericht dat ze hiervan maar 3200 eurootjes aan de belasting moesten betalen. Dit is natuurlijk een heel klein deel van dat enorme bedrag, dus maakten de zussen dit zonder er verder teveel over na te denken over.

Pas veel later bleek dat er een administratief foutje was gemaakt... De vrouw in kwestie had een punt voor een komma aangezien, wat het bedrag behoorlijk verkleinde. Conclusie: de zussen moeten nu beide meer dan 7,5 miljoen euro inleveren. Hier waren ze het niet mee eens, dus vroegen de meisjes een rechtszaak aan. Deze hebben ze verloren. Volgens de rechter hadden de pechvogels kunnen weten dat de 3200 euro een foutje moest zijn. Pijnlijk!

Bron, bron, bron