Je kunt nu het vak Beyonce's Lemonade volgen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Ja, het is écht waar. Er zijn dus gewoon mensen die kunnen zeggen dat ze Beyonce's Lemonade studeren! De universiteit van Texas in San Antonio biedt nu een vak aan wat gebaseerd is op het nieuwste album van deze powervrouw. Dit willen wij ook!

Het vak is niet precies vernoemd naar het album, maar heet officieel 'Black women, Beyonce and Popular Culture'. Tijdens dit vak ga je onderzoeken hoe Bey's visuele album de hedendaagse zwarte vrouwelijkheid uitbeeldt. Dat wordt vervolgens gebruikt om dieper in te gaan op de theoretische, historische en literaire kaders van 'black feminism'.

Als je je aanmeld voor dit vak zal je drie keer per week leskrijgen van lerares Kinitra Brooks en bezig gaan met thema's die gebaseerd zijn op de titels van het album Lemonade. Tijdens de lessen bestudeer je teksten van mensen die Bey hebben geïnspireerd en die ook op het album te horen zijn zoals Toni Morrison en Warsan Shire.

Als échte fan is dit natuurlijk fantastisch. Het eindeloos bestuderen van Beyoncé 's clips en teksten, YES PLEASE. Maar je zult er wel aan moeten trekken, want volgens de leraren is het vak alles behalve gemakkelijk te noemen. "Het bestuderen van ras, geslacht, klasse en popcultuur is ontzettend leuk, maar ook heel pittig", zegt Kinitra.

Bron, bron, bron, bron