Dit is jouw redder in nood bij het vinden van een baan

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het vinden van een baan is een hele klus op zich. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het voorbereiden van je sollicitatiegesprek? Of wil je je cv laten opvallen tussen al die duizend anderen, maar weet je niet hoe? Dan kun je nu terecht bij Carrière Mentors.

We horen je denken: wat is dat dan precies? Nou, dat is een online platform van Nationale Vacaturebank, waar je als werkzoekenden voorbereid wordt op een baan. Op de website carrièrementors.nl zijn er meer dan 25 mensen met flink wat werkervaring beschikbaar die jou op weg helpen. Dit zijn mensen die stonden waar jij nu staat. Ze snappen dus vaak precies hoe ze je het beste kunnen helpen. Je kunt op de website zien wie van de mentoren online is. Via een chat kun je met diegene in gesprek gaan en alles vragen wat je maar wilt. Handig!

Femke Smit is één van de mentoren op Carrièrementors.nl en geeft je alvast een tip: zij geeft namelijk aan dat een duidelijke focus en motivatie heel belangrijk zijn. Als je niet 100% achter de baan staat waar je op solliciteert, dan straal je dat ook uit. "Een advies kan soms net het duwtje geven in de richting of kan inspireren waardoor je op nieuwe inzichten kan komen over loopbaan, presentatie of visie", zegt Femke.

Het verbeteren van je cv, het in kaart brengen van je sterktes en zwaktes, het aanpassen van je online imago of de voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Jouw online mentor kan je o-ve-ral mee helpen. Dit vergroot je kansen op die ene baan van je dromen aanzienlijk! Daarnaast kan dit steuntje in de rug ervoor zorgen dat je steviger in je schoenen staat en minder onzeker hoeft te zijn over je vaardigheden.
Twijfel niet te lang en neem een kijkje op de website! Ook kun je onderstaande video bekijken om alvast een beeld te krijgen van Carrière Mentors!

Bron