5 dingen die je nog niet wist over Harry Potter and the Philosophers Stone

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Als doorgewinterde Harry Potter fan kun je je het magische moment waarschijnlijk nog héél goed herinneren dat we voor het eerst naar Harry Potter and the Philosopher's Stone keek. Intussen hebben we hem natuurlijk al honderden keren gezien en we kunnen ons ieder detail herinneren, toch? Dan hebben we waarschijnlijk goed nieuws voor je, want regisseur Chris Columbus onthulde 5 dingen die we nog niet wisten over de allereerste Harry Potter film!

In het radioprogramma EW’s Binge van Entertainment Weekly werd de regisseur van de eerste drie Harry Potter films afgevuurd met vragen over the Phiosopher’s Stone en hij schroomde niet om deze te beantwoorden. De onthullingen van Chris op een rijtje:

1. De kaarsen in the Great Hall
De scenes waarin we the Great Hall zien kunnen we allemaal nog perfect voor ons zien. Het is een prachtig zicht met al die kaarsen boven en rondom de tafels op de plek waar alle Zweinstein leerlingen en leraren bij elkaar komen. Maar dat het er perfect uitziet zegt niet alles, want begon niet bepaald goed. Toen the Great Hall werd opgebouwd werden er namelijk echte kaarsen gebruikt met echte vlammen. Dit klinkt logisch, maar doordat er echt vuur werd gebruikt vielen de kaarsen naar beneden en aangezien het er zoveel waren kun je je misschien wel voorstellen dat dat niet veilig is, al helemaal niet op een set vol met kinderen! Door dit incident moesten álle kaarsen vervangen worden en werden er geen echte vlammen meer gebruikt. Dit kleine foutje heeft ze dus kostbare productietijd gekost want deze werd vertraag met een paar uur!

2. De klopgeest Peeve
In de boeken hebben we allemaal van hem gehoord, maar in de film was hij nergens te bekennen: Peeve (in de Nederlandse boeken heet hij Foppe). Peeve is een klopgeest en woont in Zweinstein. Zoals je misschien al had geraden is Peeve de klopgeest bepaald geen lieverdje en houdt hij van herrie schoppen. Helaas moest zijn personage worden geschrapt uit de film, omdat deze te lang duurde (bijna 3 uur) en er scenes uit moesten. De scenes met Peeve werden daarom geschrapt en zijn hele personage werd niet meer genoemd in de film. Hij heeft dus eigenlijk nooit bestaan in de filmwereld van Harry Potter, maar de fans van de boeken weten wel beter. Columbus laat weten dat er wél scenes zijn geschoten met Peeve en dat die beelden er dus zijn. Wie weet krijgen we deze nog wel eens te zien!

Nog meer dingen die je nog niet wist over Harry Potter and the Philosophers Stone lees je op Chicklit.nl