6 vliegtuig weetjes die je als passagier liever niet wilt weten

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Voor sommigen van ons kan het elke keer weer een struggle zijn om in het vliegtuig te stappen. Omdat je er misschien slechte ervaringen mee hebt, of omdat je gewoon hoogtevrees hebt. Als je er te lang over nadenkt is vliegen ook eigenlijk best bizar en op sommige punten hebben we gewoon vragen. Op Reddit worden vragen van passagiers beantwoord door mensen die bij de luchtvaart werken. Bepaalde antwoorden zijn vanzelfsprekend, maar sommigen hadden we misschien liever niet geweten.

1. Piloten krijgen verschillende maaltijden en mogen deze niet met elkaar delen. Dit in verband met voedselvergiftiging.

2. Er is een grote lijst met onderdelen aan een vliegtuig die mogen ontbreken terwijl het vliegtuig nog gewoon mag vliegen.

3. Bijna elke commerciële vlucht heeft een lijk aan boord. Twee lijken als het een vliegtuig is met meer dan twee gangpaden.

4. Vliegen met zonsopgang en zonsondergang is over het algemeen het gevaarlijkst. Er zijn dan veel vogels die rondtrekken en vliegtuigen hebben hier last van.

5. De watertank in het vliegtuig wordt niet regelmatig genoeg schoongemaakt en zit dus vol met bactierieën. Je kunt beter flesjes en blikjes drinken, dan bijvoorbeeld thee of water.

6. Werknemers snuffelen maar wat graag door de koffers heen op zoek naar elektronica. Zorg dus altijd voor een slotje.

Bron, bron, bron