6 manieren om van je winterdip af te komen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Merk je dat je een stuk minder happy bent, nu de ochtenden zo donker zijn en de temperatuur onder het vriespunt daalt? De kans is groot dat je last hebt van een winterdipje. Niet fijn, maar gelukkig ben je niet de enige. En er zijn genoeg manieren om ervan af te komen. Hoe? Vrouwen.nl geeft tips:

1. Maak een wandeling
Volgens onderzoek ontstaat een winterdip door te weinig licht. En dat is natuurlijk logisch als de dagen zo kort zijn. We snappen dat je het liefst met een fleecedeketje op de bank ligt, maar je zult je echt beter voelen als je even naar buiten gaat. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het bos en geniet van de natuur om je heen.

2. Maak het licht in huis
Licht is het beste middel om het donker te verdrijven (duh), dus steek de kaarsen aan in huis, hang een leuk lichtsnoer op of zet een lichtbak met een toffe spreuk neer. Alles om het lekker licht te maken!

3. Begin met een boek
Plof neer op de bank met een stomende kop thee en een goed boek! Zo kom jij die winterse avonden wel door.

4. Plan iets om je op te verheugen
Niets sleept jou beter de winter door dan iets om naar uit te kijken. Plan bijvoorbeeld een diner voor jou en een paar vriendinnen. Begin met een heerlijk aperitief zoals de nieuwe Licor 43 Orochata. Deze likeur is lekker zoet en zacht door de aardamandelmelk, kaneel en citrus, gebaseerd op het iconische drankje Horchata uit Spanje. Tijdens een bezoek van Koning Aragon aan Valencia kreeg hij een drankje aangeboden van een meisje. ‘Dit is aardamandelmelk’ zei het meisje. Waarop de koning riep: ‘Dit is geen melk, dit is goud, lief meisje (Oro=goud: Xata=lief meisje). Zo is de naam Licor 43 Orochata ontstaan. Omdat deze likeur op plantaardige basis is, is hij ook lekker licht. Drink hem lekker gekoeld met ijsblokjes en genieten maar!

5. Blijf sporten
Het is natuurlijk een hel om in de kou naar de sportschool te gaan, maar zet je er even overheen, want na een portie bewegen, voel jij je gegarandeerd stukken energieker. Kun je je er echt niet toe zetten om het huis te verlaten? Zet dan een Youtube-workout aan en sport lekker in je woonkamer.

6. Eet gezond
De cravings naar ongezond eten worden in de winter vaak nét iets erger, maar probeer wel genoeg vitaminen binnen te krijgen. Maak een smoothie met zomerfruit zoals appel, kiwi en banaan om even in de zomerstemming te komen.

Disclaimer: Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate.

Bron, bron