Franse fotografe laat de lieve kant van Pitbulls zien

Vrije tijd door Vrouwen redactie

We houden allemaal van honden, maar sommige honden hebben gewoon een hogere 'schattigheidsgraad' dan anderen. Sommige honden worden altijd gezien als gevaarlijk en agressief en daar houden de meeste mensen niet van. Pitbulls zijn hier een voorbeeld van. In Amerika worden jaarlijks tussen de 800.000 en 1.000.000 Pitbulls ingeslapen, omdat asiels overvol raken doordat mensen hun Pitbull daar achterlaten. In Frankrijk zijn Pitbulls zelfs verbannen en ook in Verenigde Staten zijn ze bezig met zo'n plan.

Dit vond Sophie Gamand, een Franse fotografe zo vreselijk dat ze er iets aan besloot te doen. Ze haalde een aantal honden uit een asiel en fotografeerde ze met bloemenkransen op. Daarmee wil ze laten zien dat er ook lieve kanten zijn aan Pitbulls. Ze hoopt hiermee te bereiken dat mensen anders tegen de honden aan gaan kijken.

Garmand: “Sommige pitbulls vertonen probleemgedrag door de manier waarop ze zijn opgevoed. Ik heb in totaal 250 pitbulls een bloemenkrans gegeven en ben alleen maar lieve en vriendelijke dieren tegengekomen.” Het resultaat van de serie is precies zoals ze het bedoelde. Als je de Pitbulls zo ziet voor een pastelkleurige achtergrond met een bloemenkrans, kun je bijna niet anders dan smelten. Zo zoet ziet het eruit!

Met haar actie heeft ze er al voor gezorgd dat meer dan 150 honden een nieuw huis gevonden hebben.

Bron, bron, bron