Ontroerend: deze leraar geeft kinderen in India gratis les onder een brug

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Zo vanzelfsprekend als het voor kinderen in Nederland is om naar school te gaan is het helaas op andere plekken in de wereld nog niet. In India zijn er zo'n 17,7 miljoen kinderen die niet naar school gaan. En daar wilde eigenaar van een supermarkt, Rajesh Sharma, verandering in brengen. Hij besloot om kansarme kinderen gratis les te geven onder een brug in New Delhi en dat heeft hij de afgelopen 7 jaar gedaan.

Dagelijks komen er zo'n 200 kinderen de lessen volgen op de 'Free School, Under the Bridge' zoals 'ie bekend staat. Er is geen schoolbel, stoelen of tafels, alleen een muur met daarop een schoolbord en posters. Er is grote geluidsoverlast van de langsrijdende metro's, maar dat maakt de kinderen helemaal niks uit; ze willen zoveel mogelijk leren. De school is volledig afhankelijk van financiele steun van niet-gouvernementele organisaties. Mensen doneren boeken, uniformen, schoenen en eten.

Voor de 45-jarige leraar Sharma is het altijd een droom geweest om engineer te worden, maar vanwege het gebrek aan geld kon hij niet studeren. Dit is dan ook de reden dat hij kansarme kinderen les is gaan geven, hij wilt ze een betere jeugd geven dan hij zelf heeft gehad. Een fantastische man met het hart op de juiste plek.

Hier vind je het hele verhaal en meer foto's

Bron, bron