Fotodagboek Fashionondernemer Selma Duinkerken

Mode & trends door Vrouwen redactie

Selma Duinkerken is sinds 4 maanden de eigenaar/ oprichtster van Tubino kokerrokken, daarvoor heeft ze jarenlang in de financiële sector gewerkt. Door een persoonlijke tegenslag in haar leven, twee jaar geleden, ging ze nadenken over wat ze echt wilde doen, wat haar echt blij maakte, zodat ze meer vanuit haar hart kon leven. Daarom heeft ze besloten om in deze financieel onzekere tijd een carrièreswitch te maken. Selma geeft je drie maanden lang elke maand een kijkje in haar leven als vrouwelijke ondernemer in de mode. Lees mee!

Toen ik 6 jaar was maakte ik al kleertjes voor mijn poppen en heb altijd een passie gehad voor mooie kleding en natuurlijke materialen. Vooral de pasvorm van kleding vind ik belangrijk. Je hoeft geen modellenfiguur te hebben om er fantastisch uit te zien. Ik heb gekozen voor de kokerrok omdat het een little black dress is onder de rokken en omdat het beste in ieder vrouwenfiguur naar boven haalt. Omdat een kokerrok als gegoten moet zitten, heb ik voor maatwerk gekozen.

Zo is Tubino geboren. Op de site Tubino.nl vind je alle soorten kokerrokken in verschillende stijlen: sexy feestelijke rokken, casual rokken en business rokken voor succes op je werk. Je kiest een model uit, geeft je maten op en je unieke rok wordt gemaakt en thuisgestuurd. Je kunt ook op afspraak naar de showroom komen en je laten opmeten en informeren over alle mogelijkheden voor een perfect passende rok. Sinds kort heeft Tubino een verkooppunt, in de winkel Yosha in Amterdam.

Ik hou van een natuurlijke manier van leven, rustmomenten pakken in de hectiek en het waarderen van kleine dingen in het leven. Hoewel ik graag hardloop en het liefst veel buiten ben, is daar de laatste maanden weinig van terecht gekomen. Ik ga mijn leven beteren nu het beter weer wordt en binnenkort weer starten met lopen.

Begin
Het viel niet mee om mijn weg te vinden in textiel-land, omdat ik geen ondernemersnetwerk of -achtergrond had. Met een flinke dosis enthousiasme en veel lieve mensen om mij heen, heb ik per 1 oktober 2012 Tubino gelanceerd. Voor de opening heb ik maandenlang veel voorbereidingen getroffen. Stoffen inkopen, patronen maken, ateliers bezoeken, proefmodellen laten maken van de rokken. Het was erg leuk en spannend om te doen, maar aan het einde van de dag was ik op! Mijn sociale leven stond even op een erg laag pitje, ik miste mijn vriendinnen en op de bank hang-momenten, maar dit was tijdelijk. Even ging alle aandacht naar de lancering.

Nu
Op de website Tubino.nl kun je op maat gemaakte kokerrokken bestellen in je eigen maat en in eigen stofkeuze. De stoffen zijn van hoogwaardig en natuurlijk materiaal en de productie is duurzaam. Met Tubino richt ik mij zowel op de particuliere als zakelijke markt, de ontwerpen zijn zowel 'business', 'evening' als 'casual' te dragen. De kokerrokken hangen sinds een tijd in het Fashion hotel, er is een verkooppunt in Amsterdam bij Yosha fashion en Tubino is te vinden op de sites Freshfashiondesigners en Flavourites.

Toekomst
Mijn doel is om Tubino zo succesvol te maken dat ik kan uitbreiden naar kokerjurken. Vertrouw er op dat ik straks in diverse winkels hang en mijn verkoop online ook gestegen is.


Lancering
De lancering was een groot succes dankzij de vele helpende handen. Ruim zeventig vrienden, familieleden, klanten en leden van de pers kwamen naar de showroom in hartje Amsterdam en droegen bij aan de feestelijke sfeer op deze spannende dag. Zonder deze mensen was het niet gelukt. Ik ben enorm dankbaar voor alle hulp en inzet van de fotomodellen, dj, presentatrice, de verzorging van de bloemen, en zo kan ik nog heel veel mensen opnoemen. Het pand waar de opening plaatsvond was feestelijk versierd, de Tubino auto stond voor de deur, cocktails waren ingeschoven, dus de show kon beginnen!


Fashion Hotel Amsterdam
De kokerrokken van Tubino worden tentoongesteld in het Fashion hotel in Amsterdam. Het is de eerste keer dat de collectie zo tentoongesteld wordt! Superspannend en erg leuk. Een maand eerder had ik een heerlijk sauna arrangement gehad met mijn zus en in dit prachtige hotel en was helemaal fan geworden van sky bar bovenin. Nu ben ik zo trots en dankbaar dat mijn collectie daar tentoongesteld wordt.


PERSONAL SHOPPING EVENT (28 nov.)
Voor de eerste keer heb ik samen met een collega-ondernemer een personal shopping event georganiseerd waarbij passie voor handcraft design, fashion en lifestyle de hoofdrol speelde. Ook dit was erg spannend, niet alleen omdat het mijn eerste event was maar ook om voor de eerste keer samen te werken met een andere ondernemer. Ik moest keuzes te maken uit de collectie, over de invulling van de avond, de goodie bags enz. Maar het was een erg geslaagd evenement en zeker niet de laatste keer.


Tubino haute & new
Speciaal voor de feestdagen hebben we een fotoshoot gehad en een mooie actie georganiseerd. We hebben een rok cadeau gegeven aan de grootste fan van Tubino kokerrokken. Welke vrouw verdient er nou geen sexy, feestelijke rok zo tijdens de feestdagen? De locatie was Double Tree Hilton in Amsterdam met een waanzinnig uitzicht. Ons model is de mooie fashionista Ivvy-Chloe, visagie en haar zijn gedaan door Buchelli Styling en Maya, RvHfoto.


Launch bij Yosha
Op 19 januari hebben we de launch bij Yosha gevierd, het eerste verkooppunt van Tubino! Yosha is een gave winkel met verschillende merken vrouwelijke kleding en accessoires. Hier hebben we ook de prijs uitgereikt aan de grootste fan van Tubino kokerrokken: Tamar ontving de feestelijke rok Valentina mini. Tamar vond haar rok zo mooi dat ze die aan wilde houden!


Modefabriek, 19 en 20 jan.
Voor het eerst presenteert Tubino zichzelf tijdens Fashionweek op de Modefabriek bij de stand van Trash & Treasure. De Modefabriek is een bonte mix van young designers, interessante gadgets, vintage, kunst, topmerken, nieuwe labels en de leukste boetiekjes, aangevuld met muziek, soms een feestje, eten en drinken. Buiten sneeuwde het constant, binnen was het een feestje. De verschillende winkeliers, bloggers, particulieren liepen rond. De rokken zijn gepast, gefotografeerd en het was superspannend want de eerste klant uit Parijs heeft een afspraak gemaakt om de rokken te komen bezichtigen!!! Als klap op de vuurpijl kom ik Umberto Tan tegen die zo aardig is om even op de foto gaan met mij! Nota bene een van de best geklede mannen van ons land.


Rok voor Fashion Week
Speciaal voor de afsluiting van Fashion Week heb ik een rok ontworpen voor fashionista Ivvy-Chloe. Zij heeft de rok eerst doorgepast, daarna hebben we samen de rok afgestyled en zie hier het resultaat. Ik ben trots op haar en de rok die zij aan heeft!


Mode-Event
Meeting in Little Buddha voor een mode event op 30 januari. Het leuke van ondernemen is dat je met zoveel mensen, partijen en ondernemingen te maken hebt. Elke keer weer is het een uitdaging om er met elkaar iets moois van te maken. We nemen de muziek door, tafel opstellingen, route van de show enz.


Fashion Week
We kunnen de Fashion Week niet voorbij laten gaan zonder zelf een show te geven. In de winkel van Fair+Fair, vol ambachtelijke producten en eerlijke materialen hebben we een modeshow gegeven met de kokkerokken van Tubino en de ecologische jurken van Shekila. Omdat de meeste stoffen natuurlijk zijn en het proces van Tubino duurzaam is, heeft Fair+Fair ons de ruimte gegeven om de show te geven! Ik bedank de eigenaresse Joyce voor deze kans en ben verliefd op de spullen in haar winkel!


One Day Shop in het Fashion Hotel Amsterdam
Tijdens de hoteldagen heeft het Fashion Hotel Amsterdam een event georganiseerd waarbij ondernemers hun waren kunnen verkopen die normaal gesproken alleen online te koop zijn. Het was een kans voor de klanten maar ook voor de ondernemers.


Het Lifestyle Business Winter event
Dit was een netwerk-event voor en door ondernemers gericht op Lifestyle, Beauty, Fashion, Horeca, PR en Media branche. Het gaat hierbij om WIN-WIN situaties: hoe kunnen we elkaar helpen, samenwerkingsverbanden leggen en nieuwe mensen/klanten ontmoeten? De avond was goed verzorgd en de modellen hebben een leuke show neergezet. Het was een top avond! Heel veel sfeer en energie en een sprankelende show!?


Meer weten over Selma en Tubino? Kijk voor meer informatie op Tubino of mail met vragen naar info@tubino.nl.
Je kunt Tubino ook liken op Facebook!