Macarons als Hartjes

Eten door Vrouwen redactie

Er zijn veel adviezen voor leuke kado's voor je liefde met Valentijnsdag. Onthoud: de liefde van een man gaat door de maag. Dus ons advies luidt: maak hier met Valentijnsdag gretig gebruik van. Speciaal voor Valentijnsdag hebben we een speciaal Valentijnsrecept voor macarons in de vorm van hartjes van Taarten Decoreren geplukt. Op deze website staan veel recepten maar de echte bak-freak moet ook echt eens een duik in het tijdschrift Taarten Decoreren. Dit magazine is specifiek gericht op taarten en is dan ook aan taart- en bakwalhalla voor de liefhebber. Het komt elke week uit en is te krijgen bij kiosken en boekhandels, maar ook bij supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo. Vooral die laatste optie is handig voor de moderne multitasker, want dan kun je meteen de benodigdheden inslaan.

Scroll naar beneden voor het speciale Valentijnsrecept voor hartjesmacarons. Dit speciale recept is van de hand van Taarten Decoreren gastblogger Carola Damen van Carola bakt zoethoudertjes.




Hartvormige macarons

Benodigdheden

55 gram gezeefde amandelpoeder/amandelmeel
100 gram gezeefd poedersuiker
2 eiwitten
30 gram fijne suiker
1,5 ml. kleurstof of -gel (in dit recept is rood van Wilton gebruikt)


Voorbereiding

Verwarm de eiwitten 20 seconden op 180 watt in de magnetron. Maak de kom waarin je de eiwitten gaat mixen en de gardes allemaal goed schoon met zeep en eventueel wat citroensap, anders slaan je eiwitten niet goed stijf.

Bereiding

- Klop de eiwitten met de ballongarde in 5 minuten stevig op de bijna hoogste stand van een keukenmachine of handmixer.
- Voeg 15 gram fijne suiker toe en klop dit 1 minuut door.
- Voeg de andere helft van de fijne suiker toe en klop nog 4 minuten.
- Vervang de ballongarde door een bisschopshaak.
- Voeg het gezeefde amandelpoeder met poedersuiker toe en klop de mix op een lage stand 1,5 minuut. Nu moet je ook de kleurstof (1,5 ml) toevoegen.


Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de macaron harten op een siliconenmat of op bakpapier. Gebruik hier eventueel een template voor. Deze kun je vinden door in Google bij afbeeldingen 'heart template' of 'harten template' in te toetsen (zie afbeelding hierboven).

Laat het geheel 1 uur tot 1,5 uur drogen. De bovenkant van de macaron zal dan niet meer plakkerig aanvoelen. Verwarm de oven voor op 150 graden. De hartenmacarons zijn na ongeveer 24 minuten gaar gebakken.

De vulling voor een macaron (tussen de twee helften) kun je zelf bepalen. Van oorsprong werden macarons vaak gevuld met ganache. Dat maak je zo:

Bereiding van ganache

Verwarm slagroom en chocolade. Zodra de slagroom kookt mag het vuur uit en roer je het geheel door. De chocolade zal smelten en zich vermengen met de slagroom. Laat dit afkoelen totdat het stevig en dik genoeg wordt om het met een spuitzak over de macarons te kunnen verdelen op de volgende manier: spuit de ganache op een macaron en leg hier een lollystokje op. Nu kan de andere harten helft op de ganache bevestigd worden en moet het geheel uitharden. En tadaa, je hebt een lolly.

Kijk voor meer recepten op Taarten Decoreren!