Superfood: Kruidenthee

Eten door Vrouwen redactie

Sommige soorten voedsel zijn veel gezonder dan anderen. Deze voedingsmiddelen en producten worden ook wel ‘superfoods’ genoemd. Op dit moment zijn bijvoorbeeld de goji bes, chia zaadjes en algen hot in superfood land. Maar wist je dat (kruiden)thee ook een superfood is? Alle soorten superfood zijn goed voor je: ze verhogen onder andere je weerstand en versterken je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor bijvoorbeeld infecties. Kruidenthee kan daarnaast je spijsvertering ondersteunen (hallo platte buik!) en zorgen dat je extra lekker slaapt.

Pickwick heeft een nieuw assortiment met verschillende varianten kruidenthee die je ieder op hun eigen manier een steuntje in de rug geven. Natuurlijk zijn kruiden geen medicijnen - dus verwacht geen wonderen - maar ze staan ook weer niet voor niets bekend om hun specifieke eigenschappen.

Varianten kruidenthee

Zoveel kruiden, zoveel werkzame eigenschappen. Welk kruid ondersteunt precies welke lichaamsfuncties?

- Kruizemunt. Wie last heeft van een verstoorde stoelgang doet er goed aan thee met kruizemunt te drinken. Hierdoor komt je spijsvertering op gang. In combinatie met o.a. brandnetel en venkel, die ook van oudsher geassocieerd worden met een gezond darmstelsel, wordt het spijsverteringskanaal op verschillende manieren ondersteund.

- Valeriaan. Dit kruid heeft een rustgevend karakter, dus is vaak te vinden in slaapthee, zoals de nieuwe Pickwick variant Slaap Lekker (zie onder). Andere kruiden die je kunnen helpen aan gezonde nachtrust zijn kamille en citroenmelisse.

- Rozenblaadjes. Rozenblaadjes ruiken niet alleen ontzettend lekker, maar schijnen ook invloed te hebben op de vruchtbaarheid van de vrouw. Of het kruid echt lustopwekkend is is natuurlijk maar de vraag, maar je komt er in ieder geval wel van in een romantische mood.

- Ginseng. In het Verre Oosten staat de wortel van de ginseng plant al eeuwen bekend om zijn gunstige invloed op het concentratievermogen van de mens. Een ander kruid dat hier goed voor is, is guarana: een nootachtig zaadje dat groeit in het Amazonegebied. Proberen? De Pickwick Concentratie thee combineert beide kruiden.

- Echinacea. De grote vriend van mensen met een lage weerstand. Je komt dit kruid tegen in verschillende homeopatische producten, maar kunt er ook thee van trekken. Het immuunsysteem wordt gestimuleerd door echineacea, zeker door middel van een thee waarin ook eucalyptus en gember verwerkt zijn.

We noemden Pickwick al in de bovenstaande tekst, omdat dit theemerk heel handig inhaakt op de superfoodtrend. Uitgaand van de vijf bovengenoemde kruiden en hun eigenschappen heeft Pickwick vijf soorten kruidenthee ontwikkeld die op verschillende manieren werkzaam zijn. Er is een thee die helpt om je weerstand te verhogen, een thee die je spijsvertering een steuntje in de rug geeft, een thee die je kan helpen om je beter te concentreren en een thee met o.a. rozenblaadjes die de zintuigen kunnen prikkelen voor een vleugje romantiek. Wie nog niet overtuigd is van de kracht van superfoods en er liever nog een nachtje over slaapt kan de Slaap Lekker thee proberen - precies, met valeriaan.

Wist je dat Pickwick nu een toffe actie heeft? Wie 3 zegels spaart (te vinden op de pakjes thee) krijgt 50% op een speciale selectie hotels. Klik op bovenstaande button voor meer info!


Afbeelding: bron