Zelfgemaakte Lolly’s

Eten door Vrouwen redactie

Zelfgemaakte lolly’s voor je kinderen of stiekem voor jezelf. Volg de stappen precies op en een kind kan de was doen.

lolly

Bereidingswijze

Verwarm 50 ml water en 500 gram suiker met 200 ml lichte glucosestroop op middelhoog vuur. Kook het al roerend tot de suiker is gesmolten. Hierna moet je de pan direct in ijswater zetten zonder dat het water in aanraking kan komen met de ingrediënten. Schud de pan 10-15 seconden voordat je het uit het water haalt.

Schenk de vloeistof uit op een bakplaat in cirkels van ongeveer 3 centimeter doorsnee. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de cirkels blijft, zodat ze niet in elkaar overlopen. Versier op dit moment de lollies met eetbare parels, hagelslag, suikergoed en ander lekker.

Druk dan direct het lollystokje in het snoepje en laat het uitharden totdat het het woord lolly verdient. Let op: het is belangrijk dat alle acties snel worden uitgevoerd, zodat de vloeistof geen tijd heeft om te vroeg te stollen.


lolly lolly

Bron