Fotodagboek 3: Het Ondernemersavontuur van Hanan el Fizazi

Gezicht door Vrouwen redactie

Het ondernemersavontuur van Hanan el Fizazi begon een jaar geleden met het idee: “Jij kunt je eigen cosmetica label ontwikkelen”. Eerst lachte ze zichzelf uit. Dat was een te grote droom, dat kon toch niet? Maar de droom wilde niet weg en het bleef knagen: zou ze het toch wel kunnen doen? Een paar weken later zat ze aan tafel bij een laboratorium en toen ze wegreed na de meeting had ze kriebels in haar buik. “Ja, ik ga dit doen!”. Drie maanden lang geeft Hanan je elke maand een kijkje in haar leven als vrouwelijke ondernemer in de beautybranche. Lees mee!

"Het is alweer maart, wat gaat de tijd toch snel. Dit is alweer mijn 3de fotodagboek, waarin ik mijn ondernemersreis met jullie deel. Lees ook mijn eerste en tweede dagboek!"

Wat er ook gebeurt in het hele ondernemingsproces met PrettySkin: ik ben echt dankbaar voor alles wat er op mijn pad is gekomen en in het bijzonder van alle mooie mensen die op mijn pad zijn gekomen. Mijn vorige fotodagboek hier op Vrouwen.nl eindigde ik met de woorden: "Ik kijk uit naar volgende maand, ik ben benieuwd wat er de komende periode allemaal gaat gebeuren”. Ik kan zeggen dat het wederom een hele mooie maand is geworden.

Maart is de maand geworden van mijn eerste offline activiteiten. Het begon met een pop-up store in Rotterdam met mijn college-dinnetjes. Vier dagen lang stonden acht webshoponderneemsters samen in shop.



Zoals met alles denk ik: "Oh, dat doe ik wel even", maar oh wat moest ik nog veel regelen. Ik kwam niet meer aan slaap toe! Naast mijn fulltime baan moest ik binnen twee weken alles regelen voor dit event: de flyers, roller-banners, promotiemateriaal, etiketten plakken, en nog veel meer. Moe of niet, als ik 's avonds thuis kwam dan moest ik verder gaan en snel beslissingen nemen. Er was geen tijd voor proefdrukken, er was geen tijd om bij bedrijven langs te gaan. Nee, alles gebeurt online.



Omdat ik geen 'Nee, dat kan niet' accepteer, ga ik door met zoeken totdat ik heb gevonden wat ik wil. Ik krijg het voor elkaar om alles last minute te regelen. Oke, ik slaap wel weinig en soms denk ik wel: “Het gaat niet lukken!” en is het een chaos zo last minute. Maar het is me gelukt: alles is op tijd binnen voor de inrichting van de pop up store (banners, flyers, krijtbordjes, verpakkingen en nog veel meer).



Er was wel iets dat ik vergeten was: 's nachts bedacht ik me dat ik geen PrettySkin tasjes had geregeld. Het moet wel perfect zijn als een klant een aankoop doet: het product moet dan in een PrettySkin tasje. Dus 's ochtends heb ik direct mijn Rotterdamse drukker opgebeld en het verhaal uitgelegd en een beetje zielig gedaan. Zij zijn direct voor mij aan de slag gegaan. Dat was super Rotterdamse service.



Resultaat: PrettySkin stond er heel mooi bij in de pop up shop. Het was het harde werken meer dan waard!



Het mooie aan dit event was dat ik geen van de andere onderneemsters persoonlijk kende. Wij hadden regelmatig contact, maar enkel online via Facebook. Prachtig vind ik het hoe online contacten met andere vrouwelijke onderneemsters ervoor zorgt dat we gezamenlijk een offline activiteit neerzetten. Dit was een weekend vol energie, passie en een gevoel dat we samen meer kunnen bereiken dan alleen.



Terwijl ik bezig was met de pop up shop, kwam er een ander event om de hoek kijken: Webshoptillyoudrop in Utrecht. Samen met mijn collega-dinnetje Bianca Coster van Lovedbyblanche hebben we besloten om samen een stand te delen. Samen om twee reden: het is gezelliger en we kunnen de kosten delen waardoor dit event financieel haalbaar is. Ik dacht dat ik alle spullen reeds voor de pop-up store geregeld had, dus niks meer hoefde te doen. Nou, dat was even een tegenvaller, want ik had wel degelijk meer spullen nodig. Dit was een lege stand, er stond helemaal niets in. Dus ging ik 's avonds naar de Ikea toe voor kasten, kaarsen, een tafeltje, stoeltjes etc. Want de PrettySkin stand moest wel uitnodigend en gezellig worden.



En kasten moeten natuurlijk ook in elkaar gezet worden...



De avond voor het event was het nog chaos en voelde ik me al “dropped” voordat het allemaal was begonnen. Ook twijfelde ik of het allemaal wel in mijn auto zou passen. “Het komt wel goed”, zei ik tegen mezelf, “Het komt altijd goed”. Gelukkig was ik zo moe dat ik als een blok in slaap ben gevallen.



De volgende ochtend begon met een beetje stress toen ik erachter kwam dat de wieltjes van mijn nieuw gekochte transport er nog op moesten en ik hier echt geen tijd voor had... Met mijn 'alles komt goed'-mentaliteit ben ik gewoon gaan rijden. Aangekomen stond er een transportkar van iemand anders die ik mocht gebruiken: Ik was weer PrettyHappy!!!



Het harde werken werd beloond, want PrettySkin stond er mooi bij.



Drie dagen stonden we er. Het was vermoeiend maar ik kon terug kijken op een succesvol event en ik sloot af met een kopje PrettyTea.



Met een kopje PrettyTea sluit ik ook de afgelopen dagen af en kijk ik terug op alle mooie momenten die aan mij gegeven zijn: ? Prachtige samenwerking met Bianca Coster, we hebben hard gewerkt, elkaar enorm geholpen en vooral hebben we heel veel lol samen gehad
? Bezoek & support gehad van een aantal lieve vriendinnen
? Ontmoetingen met mijn lieve Facebookvolgers en vele mooie nieuwe leuke ontmoetingen met voorbijgangers gehad
? De 1000 likes zijn gehaald
? Op alle dagen werd de Pretty tea ingeschonken en dat zorgde voor heel veel gezelligheid in de stand

Ik heb genoten en ondertussen veel geleerd... De smaak om meer offline te ondernemen heb ik te pakken???



Maart was ook de maand van mijn 1ste grote order. Zij hadden als voorwaarden dat elk product barcodes moest hebben. Dat was nog een gedoe om te regelen, maar het is gelukt. De bestelling werd geplaatst en PrettySkin is nu ook te koop op: Kaviaarvoorjehaar, Kapperskorting en Haibu.de .



En toen was het tijd voor de radio. Ik werd uitgenodigd om over het ondernemerschap te spreken bij Stanvaste Rotterdam Radio. Wat was dit weer een leuke ervaring.



Terwijl er heel veel gebeurt ben ik ook reeds bezig met de toekomst van PrettySkin. Mijn visie over cosmetica is anders dan die van andere merken. Ik richt me niet op verschillende huidtypes, want ik geloof dat elke huid een gemengde huid is. Mijn filosofie is dat je huid elk seizoen weer iets anders nodig heeft en je je cosmetica aan het seizoen moet aanpassen om je huid datgene te geven wat het nodig heeft. In dit dat kader ben ik bezig met label nummer twee: de PrettySkin Summer Cosmetica. Dit moet een lichte, frisse, zomerse lijn worden. Ik ging weer om tafel zitten met mijn laboratorium om hierover te spreken. De ingrediënten worden wederom super! Nog even geduld, 21 juli staat de lancering gepland. Volg mij op Facebook om mee te reizen met dit proces.



Ik sluit af met de pakketjes dat ik in februari naar Marbella heb gestuurd. Ik zal deze week dit pakketje volgen. De reis van PrettySkin zal in Marbella voortgezet worden, want ik heb een order binnen van een esthetische kliniek. Zij willen PrettySkin in hun assortiment opnemen. Een mooiere klant kan ik mij niet wensen. Het geeft zoveel voldoening dat een dergelijke partij interesse heeft in PrettySkin.

Donderdag 4 april stap ik op het vliegtuig naar Marbella. Benieuwd of het een succes gaat worden? Volg me op Facebook en ga mee met mijn ondernemersreis. Een reis met onbekende bestemming, met vallen en opstaan en met éé doel: hoe maak ik van PrettySkin een bekend merk!!!