Wat je Nog Niet Wist over Oksels Ontharen

Gezicht door Vrouwen redactie

Je doet het waarschijnlijk elke 3 dagen: je oksels scheren. Eigenlijk is dat helemaal niet goed voor de tere huid van je oksels. Tijdens het scheren verwijder je namelijk niet alleen haren maar ook een groot gedeelte van je okselhuid. En die heeft zo'n 14 dagen nodig om zichzelf te vernieuwen. Niet gek dus dat veel vrouwen last hebben van irritaties onder hun armen.

Dove oksel

We zouden Vrouwen.nl niet zijn als we geen oplossing voor je gevonden zouden hebben. Die is eigenlijk heel simpel: wees lief voor je okselhuid. Dit kun je doen door minder vaak te scheren, maar dat is - zeker in de zomer - vaak geen optie. Daarom is het belangrijk om je oksels goed te verzorgen. Gebruik een deodorant die niet alleen werkt tegen zweet en geurtjes maar die ook hydrateert en verzorgt. Een deo die speciaal is ontwikkeld om de huid te verzorgen, is Dove deodorant. Je okselhuid kan die hydratatie goed gebruiken. Dove deodorant bevat naast ¼ hydraterende crème ook extra vitamine E dat bekend staat om zijn huidverzorgende eigenschappen.

- Wil je meer feitjes bekijken over het ontharen van de oksels die je nog niet wist? Kijk op de actiewebsite van Dove -

Wat ook kan helpen is proberen minder scheerbewegingen te maken. Gemiddeld schraap je zo’n 14 keer over je oksel per scheerbeurt - zóveel haar groeit daar nou ook weer niet. Beperk de scheerbewegingen bewust.



Dove oksel

Kortom, minder scheerbewegingen én verzorging met een Dove deodorant en voor je het weet heb je zachte oksels. Wie had gedacht dat het zo makkelijk zou zijn?