Tanden Bleken

Gezicht door Vrouwen redactie

Een mooie stralende lach. Dat is wat we willen! Met gele tanden zie je er toch een beetje onverzorgd of zelfs griezelig uit. Een witte tandpastasmile doet wonderen. Hoe kun je dit bereiken?


tooth whitening

Je kunt een dik pak geld neertellen voor hagelwitte tanden bij de tandarts. Maar je kunt het ook met huis-, tuin- en keukenproducten proberen, zoals ze in andere landen doen. Bovenstaand stappenplan komt uit Amerika - er komt zelfs waterstofperoxide aan te pas. Waterstofperoxide wordt ook gebruikt om haar te blonderen en is erg agressief. Als het op je huid komt voel je het direct branden. Lekker om op je tanden te gebruiken... Doe dit dus alsjeblieft niet! Gekke Amerikanen.


Niet alleen Amerikanen experimenteren op het gebied van tanden bleken. In heel veel landen is het gebit een belangrijk juweel dat flink moet blinken.

tooth whiteningtooth whitening
In Thailand wrijven ze met de witte kant van een sinaasappelschil over hun tanden om ze met het sinaasappelzuur te polijsten. Voor deze methode kun je ook andere vruchten gebruiken, zoals aardbei of appel. Wit op wit lijkt logisch. Zwart op wit, zoals ze dat in Iran doen, klinkt gek. Iranezen denken dat ze wittere tanden krijgen van verbrand brood en het schijnt nog te werken ook. In India poetsen mensen hun tanden met het gele kruid kurkuma. Ze geloven dat dat ook een witte lach veroorzaakt.

tooth whitening tooth whitening

Deze technieken zijn niet allemaal even goed voor je tanden. Ze kunnen er wel witter en daardoor gezonder uitzien, maar in de meeste gevallen wordt het tandglazuur aangetast. Als het glazuur is aangetast is het einde zoek, want daardoor wordt de tand onder het glazuur zichtbaar en je raadt het al: die is geel. En als het zo ver is, is er geen mogelijkheid meer om je tanden te bleken. Bovendien is de kans groot dat je je tanden onherstelbaar beschadigt. Dus pas op!



Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron, bron