Dagboek Sportfanaat Esmée (IV)

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Esmée Noëlle is behalve hoofdredacteur van Fashionscene.nl ook een fanatieke sporter. Sinds kort heeft ze ook heel haar voedingspatroon omgegooid en maakt ze er een hele levensstijl van. Waarom? Omdat ze een lichaam met curves -wel door spieren- mooi vindt en ze zich graag fit en gezond voelt! Hardlopen en krachttraining in combinatie met een suikervrij en lowcarb dieet does the trick! Drie maanden lang geeft ze ons iedere maand een update over hoe het haar vergaat! Wil je meer lezen? Esmée houdt sinds kort ook een blog bij: WorkThatEs.nl.

"Afgelopen weken ben ik weer wat strenger geworden wat eten betreft. Na mijn uitbundige verjaardagsweekend (inclusief veel taart en McDonalds) had ik daar ook echt veel behoefte aan. Ook ben ik begonnen met het trainen voor de 10km run van Nike, want die moet ik 19 mei lopen! Verder schreef ik mijn eerste twee columns namens WorkThatEs.nl voor Ze.nl en werd ik aan de hand daarvan geïnterviewd door WildFM."

Mijn verjaardagslunch bij McDonalds. Het was minder lekker dan ik mij herinnerde en ik heb echt last van mijn buik gehad daarna! Geen McDonalds meer voor mij dus.



Op zondag neem ik vaak een uitgebreid fruitontbijt. Heerlijk!



Gezond tussendoortje!



Ik heb nog nooit een hardloopwedstrijd gerend, maar binnenkort heb ik er twee kort achter elkaar! De Nike We Own The Night Women's run in Amsterdam en de Ladiesrun in Rotterdam. Allebei 10km, dus ik moet echt aan de bak.



Vorige week deed ik een testrun; hoe ver kan ik nu rennen op rustig tempo? Bij 7 kilometer ben ik gestopt; gelukkig want ik had de hele week toch wel last van mijn kuiten. Rustig opbouwen is echt belangrijk.



Time to hit the gym! Met mijn enorme Victoria's Secret bidon. Alleen jammer dat hij niet in de houder van de loopband past...



Ik kan bijna mijn lichaamsgewicht squatten. Ik zou het nu al wel kunnen, maar dan kan ik maar enkele herhalingen en ik wil mooie setjes maken. Ik squat nu 50 kilo, dus nog 5 kilo te gaan!



Voor Ze.nl schreef ik een artikel over krachttraining (lees het hier). Vrouwen zijn vaak bang om 'groot' te worden en gaan dus vooral op de cardiotour. Maar krachttraining kan zoveel voor je lichaam doen!



Haha!



Boodschappen bij EkoPlaza zijn altijd een aanslag op mijn bankrekening. Ik koop er zoveel mogelijk de aanbiedingen en de producten die ik nergens anders kan kopen. Nu haalde ik onder andere rauwe cacao, ik zal daar binnenkort een artikel over plaatsen op WorkThatEs.nl.



Bij Homemade in Amsterdam at ik deze heerlijke salade met gegrilde groenten en buffelmozzarella.



Mijn lunch; huttekase, tonijn uit blik, tomaat en komkommer.