Fotodagboek 1: oprichtster tassenmerk MerelbyFrederiek

Mode & trends door Vrouwen redactie

Frederiek Waninge is oprichtster van het tassenlabel MerelbyFrederiek. Dat is al bewonderenswaardig, maar Frederiek heeft daarnaast ook de stichting MerelMuntFoundation opgezet. Deze stichting is opgericht voor meervoudig gehandicapten (ook wel 'de Merels' genoemd) naar haar zusje Merel dat meervoudig gehandicapt is. Een gedeelte van het aankoopbedrag van de tassen komt namelijk ten goede aan de foundation.

Frederiek houdt 3 maanden lang een dagboek bij voor Vrouwen.nl. Lees mee en zie hoe haar leven eruit ziet!

Voordat er een nieuwe productie in gang wordt gezet ontvang ik altijd confirmation samples. Zodra deze zijn goedgekeurd, mag de productie beginnen. De confirmation samples zijn de leidraad voor de productie en mogen niet afwijken.


Blij met mijn confirmation samples! Stiekem heb ik alweer zin in de wintercollectie.


Sinds 1 april 2013 heb ik een nieuw kantoor in Amsterdam-Noord. Ik deel deze studio samen met Fabric Queen. Het is een heerlijke werkplek met veel licht.


Bij ons op de studio komen met regelmaat leuke mensen uit het vak. Trends en materialen worden besproken.


Mijn schoonouders wonen in Lexmond. Mijn vriend Vincent en ik zijn laatst voor het eerst op de fiets vanuit Utrecht langs geweest. Lekker ontspannend op zondagmiddag.


Te gek, ik kreeg een foto doorgestuurd van een vriendin die mijn vrachtwagen in de file heeft gespot.


Vier keer per jaar sturen wij een goodiebag naar de ambassadrices van de Merel Munt Foundation. Je ontvangt een goodiebag als je een tas van Merel by Frederiek hebt gekocht en je registreert bij ons op de website.


Het bedenken van de collectie voor Spring/Summer 2014 is in volle gang. Ik werd helemaal vrolijk van de nieuwe kleuren. Merel by Frederiek is on trend.


De collectie van Merel by Frederiek voor Spring/Summer 2013 is in ongeveer 100 winkels verkrijgbaar. Fantastisch gepresenteerd.


Op de eerste Merel Munt Dag hebben zes meervoudig gehandicapte jongeren van een fantastische dag gehad. Op de bovenste foto zie je mijn zusje Merel met mijn moeder in de jacuzzi.


Momenteel zijn we een nieuwe munt aan het ontwikkelen voor de nieuwe Spring/Summer 2014 collectie. Hierbij een kijkje in het proces van het ontwikkelen van de juiste munt.


De nieuwe ontwerpen worden allemaal digitaal getekend met het programma Illustrator. Volgende maand ben ik in India en ga ik de eerste prototypes beoordelen.


Helemaal blij met mijn nieuwe laarzen van Patrizia Pepe. De kralen zijn fantastisch!


De leukste nationale feestdag van het jaar: Koninginnedag. Dit jaar was ik in Amsterdam met vrienden & vriendinnen.


Over 4 weken lees je op Vrouwen.nl het volgende dagboek van Frederiek!