5 do’s & don’ts op een eerste date

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het is een terugkerend en prangend vraagstuk voor singles: wat doe je op een eerste date? Uit onderzoek is gebleken dat samen koken voor 80% van de Nederlanders positief uitpakt op een eerste date en dat zelfs 87% het aantrekkelijk vindt als de partner goed is in de keuken. Als je hem helemaal wilt inpakken haal je de ingrediënten voor zijn lievelingsgerecht in huis. Dan kun je meteen checken of jullie wat culinaire voorkeur betreft een beetje op één lijn liggen, want 67% van de ondervraagden uit het onderzoek (uitgevoerd in opdracht van Heinz Culinair Ketchup) vindt dat belangrijk.

Er hangt wel een ‘maar’ aan zo’n date...

Vijf do's en dont's
1 - Ook al is het zijn lievelingseten, vermijd sushi. De hapjes zijn altijd te groot om in één keer in je mond te stoppen en als je een hapje in twee keer naar binnen werkt valt je sushistukje vaak in losse rijstkorreltjes uit elkaar. Bij het afhappen van de nigiri wil het nog wel lukken om de rijst te halveren, maar de plak zalm blijft vaak achter op je kin. Naast al deze gruwelijkheden moet je ook nog eens met stokjes kunnen eten om te zorgen de combinatie vis en rijst niet door de ruimte vliegt. Gewoon niet doen dus.


2 - Spaghetti, nog zoiets. Je snijd het niet meer doormidden: dat is een doodzonde! Maar hoe krijg je die hap dan in je mond zonder alles onder de saus te spetteren? Dat kan dus niet. Schrap spaghetti dus ook van de lijst met dingen die je op een eerste date kunt eten.


3 - Op je eerste date de ander voeren? Doe maar niet. Het brengt sowieso een ongemakkelijk gevoel met zich mee - zelfs als je al jaren bij elkaar bent - maar zeker op je eerste date. Stel je voor dat je rode portjus morst op de nieuwe witte blouse van je tafelgenoot! Nee, dat wil je niet op je geweten hebben.

4 - Smakken: not done. Ook al doe je thuis niet anders, nu even niet. Soms is het gewoon beter om je mond dicht te houden.

5 - Vandaag zijn calorieën even niet belangrijk. Calorieën tellen is geen manier om je rekenkunsten te tonen. Wedden dat je date zich daar alleen maar aan irriteert?

Het genoemde onafhankelijke onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Heinz Culinair Ketchup.

Afbeeldingen: Source, source, source, source