Hmm, beautyproducten met cranberry

Gezicht door Vrouwen redactie

We zijn dol op cranberry’s. Om te eten en te drinken: bijvoorbeeld in overheerlijke muffins met een topping van peer en cranberry, of in een chique cranberry wodka cocktail. Maar wist je dat cranberry’s ook veel goeds doen voor je huid en dus een heel geschikt ingrediënt zijn voor huidverzorging? Het besje bevat niet alleen vitamine A, C en E maar ook polyphenolen en riboflavine. De eersten binden vrije radicalen aan zich en de tweede wordt ook wel vitamine B2 genoemd en is onder meer nodig voor een gezonde huid, nagels en haargroei.

Heb je last van acne of een onzuivere huid? Ook dan moet je cranberry’s hebben: ze bevatten een ingrediënt dat proanthocyanidins heet en dat onder andere ontstekingsremmend werkt. Nu alleen nog een merk vinden dat cranberry in de verzorgingsproducten gebruikt. Vrouwen.nl helpt je een handje: het natuurlijk cosmeticamerk Attirance heeft een hele lijn met cranberry producten. Hiertoe behoren een bodypolish, een badolie (bad nectar), een facepolish en een extra voedend masker.

De cranberry lijn van Attirance is online te bestellen en ook te koop bij winkels als Kapsalon Margriet in Stramproy, Baboba in Asten en ’t Badhuys in Nes op Ameland. Overigens kun je de overige Attirance cosmetica producten ook online bestellen, onder andere bij Bol.com en Neckermann. Ook die zijn zeker de moeite waard, want ze bestaan allemaal uit natuurlijke bestanddelen en bevatten geen synthetische conserveringsmiddelen zoals parabenen, kunstmatige kleur- en geurstoffen.


Afbeeldingen: bron, Attirance.