Houd moed op weg naar je bikini body

Gezicht door Vrouwen redactie

Ben je inmiddels bijna op het punt dat je een figuur hebt waarmee we in bikini durft? Yes, dan heb je de langste periode achter de rug! Je hoeft nog maar heel even te ploeteren en dan heb je je streefgewicht bereikt. Maar tegelijkertijd ben je op het moeilijkste punt beland. Nu is de verleiding namelijk heel erg groot om terug te vallen in je oude patroon. Om het sporten een keertje over te slaan, en daarna nog een keer. Daarom hebben we een rijtje met tips om het allemaal wat makkelijker voor jezelf te maken. Met deze de vreemde manieren houd je de moed erin op weg naar je strakke zomerlijf!


1. Neem een manicure. Het zit allemaal tussen je oren, maar als je mooi gepolijste nagels hebt zult je minder snel geneigd zijn om je handen in een zak vette chips te steken. Je moet er toch niet aan denken dat al die kruimels onder je nagels gaat zitten? Nee, doe dan maar een salade die je netjes met mes en vork naar binnen kunt schuiven. Daarnaast geven je ze zelfvertrouwen. Met een lading zelfvertrouwen ben je sneller bereid om je doelen te behalen.


2. Ga windowshoppen. Het zijn niet alleen de kilometers die je maakt die je calorieën doen smelten, maar tijdens het passen word je keer op keer geconfronteerd met je maten. Als je vaker shopt merk je sneller dat je bent afgevallen. Want opeens kun je een maatje kleiner uit het rek grissen. En de volgende keer past nog een maatje kleiner om je billen. Door regelmatig een rondje te windowshoppen blijf je gemotiveerd.


3. Investeer in leuke sportkleding. Van shoppen worden we al snel blij. Van slagen worden we nog blijer. Dus als je erin slaagt een leuke sportoutfit bij elkaar te shoppen ben je sneller gemotiveerd om te sporten. Want je wil je nieuwe outfit toch zo snel mogelijk testen?


4. Maak duidelijke afspraken met jezelf. Plan vaste dagen in de week om te sporten. En plan één keer in de maand een dag om jezelf hiervoor te belonen als je al deze dagen ook daadwerkelijk hebt gesport. Is dit nodig? Ja dit is nodig. Dit is namelijk een extra stimulans om van de bank te komen en je zult minder snel smokkelen. Daarnaast zijn wij vrouwen geneigd om onszelf elke keer na het sporten te belonen. 'Dat bakje ijs mag ik wel, want ik heb gesport en wat kan zo’n klein zakje chips voor kwaad doen? Al die calorieën heb ik er toch al afgesport.' Zo werkt het niet. Houd jezelf strak: letterlijk en figuurlijk!


5. Zodra je heb bedacht om af te vallen, deel je dit met de rest van de wereld. Hoe meer mensen het weten, hoe meer mensen je hebt aan wie je jezelf moet bewijzen. Wat ook helpt zijn maatjes die met je meedoen. Dan kun je elkaar bellen als je het zwaar hebt en elkaar motiveren om een stapje extra te zetten.



Bron. Afbeeldingen: weheartit.com