Feitjes over chocolade

Eten door Vrouwen redactie

Vijf feitjes over chocolade die je waarschijnlijk nog niet kende. We willen toch alles weten van ons lievelingssnoepje?

Natuurlijk weten we dat chocolade ons gelukkig maakt. Maar het is nooit verkeerd om dit nog een extra keer te benadrukken. En het is ook nog eens wetenschappelijk vastgesteld. Cacao zorgt ervoor dat je endorfine aanmaakt in de hersenen wat een verliefd gevoel veroorzaakt. Dit betekent overigens niet melkchocolade of witte chocolade ook werkt, aangezien daar vooral heel veel suiker en melkvet in zit, en een laag percentage aan cacao. Pure chocola heeft een sterker effect.


Godenvoedsel, zo dachten de Azteken en de Maya’s over chocolade. Ze hechtten zelfs zoveel waarde aan cacaobonen dat dit hun valuta was in plaats van geld. Wij zouden het overigens ook wel kunnen waarderen als het geld aan de bomen zou groeien.


Een stuk melkchocolade is slecht voor je tanden. Hoe tegenstrijdig is het dan als we zeggen dat pure chocolade tandbederf juist tegengaat? Bepaalde stoffen in cacaobonen bestrijden de bacteriën. Opnieuw geldt dat het eten van pure chocola voordeliger is.


Bijna de helft van de chocolade in de wereld wordt geconsumeerd door Amerikanen.


Chocolade is de aanleiding van uit uitvinding van de magnetron. Percy Spencer werkte in een fabriek waar ze radars produceerden. Hij bracht verbeteringen aan in de radars en merkte dat de chocolade in zijn zak smolt. Dit was het begin van de magnetron.



Bron. Afbeeldingen: weheartit.com