Zo krijg je cellulitis weg

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Met cellulitis komen de meeste vrouwen vroeg of laat wel in aanraking. Niet omdat we dat zo leuk vinden overigens, wat zo'n sinaasappelhuidje ben je liever kwijt dan rijk. Goed nieuws: cellulitis is niet genetisch bepaald en als je het hebt betekent dat niet dat je er nooit meer vanaf kunt komen. Wil je weten hoe je je cellulitis kwijtraakt? Wij vertellen hoe je dat doet, maar ook vooral wat je niét moet doen.

1. Leg niet al je hoop bij veelbelovende (en dure) cremes: door alleen het opsmeren van een lotion of gel zal cellulitis niet verdwijnen. Cellulitis onstaat namelijk niet in de opperhuid, maar in de huidlagen daaronder: daar waar oppervlakkige cremes helemaal niet kunnen komen. Celullitis wordt namelijk veroorzaakt door een structuurprobleem (door slappe, ongetrainde spieren) onder een slappe en ingedeukte huid.

2. Ook in spa’s moet je niet vertrouwen op behandelingen waarvan je cellulitis ‘verdwijnt’. Van endermologie tot ‘wraps’ voor je complete lichaam, het kost je alleen maar geld en zal geen resultaat opleveren.

3. Hoewel het vaak gezegd wordt is cellullite niet genetisch bepaald. Als je het hebt zit je er dus ook niet per definitie voor de rest van je leven aan vast. Het is wel zo dat je figuur te maken heeft met de mate van cellulite die je waarschijnlijk krijgt, en je figuur kan wél met je genen te maken hebben. Als je een peervormig figuur hebt heb je meer kans op cellulite dan wanneer je een latje bent.

4. De enige manier waarop cellulitis opgelost kan worden is door de huidlagen (tot de spier) in beweging te brengen. Sporten dus, of je nu getraind bent of niet!

5. Omdat cellulitis vooral op het onderlichaam zit is het zaak daarmee in beweging te komen. Beweeg die benen, billen en heupen! De volgende oefeningen richten zich precies op de juiste zones:

Afbeeldingen: bron, bron