DIY Galaxy Jeans

Mode & trends door Vrouwen redactie

Galaxy jeans, broeken waarop het complete sterrenstelsel is afgedrukt, zijn de laatste tijd erg populair geworden. Om je wat geld te besparen hebben we een leuke tutorial gevonden om je eigen galaxy jeans te maken! We weten zeker dat iedereen wel een oude zwarte broek in de kast heeft liggen, dus geen enkele reden om deze DIY niet uit te proberen.

De benodigdheden:
- Een zwarte spijkerbroek
- Sprayfles gevuld met 2 delen bleek en 1 deel koud water
- Acrylverf, bij deze tutorial is wit, blauw, magenta en rood gebruikt
- Een oude tandenborstel
- Spons
- Bakjes om de verf in te mixen

Stap 1.
Leg je spijkerbroek uitgespreid op oude kranten of plastic tasjes om de vloer te beschermen.


Stap 2.
Spray bleek op de broek. Spray niet teveel tegelijk, wacht tot er oranje vlekken verschijnen. Als je de plekken intenser wilt maken kun je nog wat meer bleek erop sprayen.



Stap 3.
Mix de eerste kleur en gebruik de spons om ze rond de oranje plekken aan te brengen. Dit geeft de plekken wat meer dimensie. Als je de verschillende kleuren een beetje met elkaar mengt wordt het iets minder hard, maar spoel de spons wel af en toe een keer uit.


Stap 4.
Maak sommige plekken wat lichter door witte verf aan te brengen.


Stap 5.
Tijd voor sterretjes! Vul een klein bakje met water en doe daar een klein beetje witte verf in. Dip de tandenborstel erin en maak spetters door de haren van de tandenborstel naar achter te duwen met je vingers. Als de spetters verdwijnen moet je iets meer verf in het water doen.


Stap 6.
Tijd voor de laatste aanpassingen, kijk of de broek helemaal in thema is of dat er nog plekjes bijgewerkt moeten worden.


Stap 7.
Laat het heel goed drogen en doe dan hetzelfde met de achterkant!


Stap 8.
Kijk naar de naden. Als ze er enigszins vreemd uitzien kun je hier nog een klein beetje bleek op sprayen en wat meer sterren maken.




Bron