Shoptip: WoodWatch horloges

Mode & trends door Vrouwen redactie

Het kan je niet ontgaan zijn: hout is hip! De heren achter WoodWatch hadden dat op tijd in de smiezen en begonnen een webshop met houten horloges. Dat zijn niet zomaar klokjes gemaakt van een stukje hout, maar met de hand gemaakte horloges met ieder een eigen verhaal. Er zijn drie varianten, waarvan één speciaal voor vrouwen: de Lotus, gemaakt van esdoornhout. Die zie je hieronder op de foto en kost €59,-.

Als je het ons vraagt kunnen de andere twee modellen ook prima om een vrouwenpols, zeker de Wootch (€59,-) die ook van esdoornhout gemaakt is. Zoals je op onderstaande foto kunt zien is de Wootch net ene slagje groter dan de Lotus. Let op: omdat echt elk horloge met de hand in elkaar gezet wordt kost de productie wat langer dan hap-slik-weg rotzooi van prijsknallers. De levertijd is daarom nu nog vier tot vijf weken, maar de heren zijn bezig dat te verkorten naar 4 à 5 werkdagen.

Links op bovenstaande foto zie je de Lotus, rechts de Wootch. Extra leuk aan het bedrijf WoodWatch is dat het een symphatiek en milieubewust bedrijf is - zo doneren ze standaard het aantal bomen dat is gebruikt voor hun horloges aan het goede doel Trees for all. Indrukwekkend voor een bedrijfje dat pas net bestaat en is opgericht door drie studenten. Ze vertellen over hun eerste stappen als ondernemers in hun blog, dat je hier kunt lezen.

Het Oaklee model van WoodWatch wordt gemaakt van sandelhout en is onze favoriet! Mocht je geen brede mannenpols hebben, niet getreurd: de horloges bevatten een schakelbandsysteem waardoor ze heel makkelijk op maat te maken zijn.

Welk horloge zou jij kiezen?